Keskustan valtuutettu: Eroa Jarmo Korhonen!

Keskustanuorten Pohjois-Savon piirin johtokunnan jäsen ja Kuopion kaupunginvaltuutettu Anssi Laine (kesk.) ei näe oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvoisuuden toteutuvan, mikäli puoluesihteeri Jarmo Korhonen jatkaa tehtävässään.

Piirissä toivotaan, että puoluesihteeri Korhonen luopuu tehtävästään ennen Joensuun puoluekokousta.

- Jos puoluesihteerin rooli on ollut niin merkittävä, hänen pitäisi ymmärtää itse lähteä, Laine painottaa.

Vaalirahasotkun keskiössä olevan Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) varapuheenjohtaja on kertonut, että KMS:n perustamiskokous pidettiin keskustan puoluetoimistossa Korhosen huoneessa, ja että tämä kävi paikalla kokouksessa.

Korhonen on kiistänyt olleensa perustamassa yhdistystä.

Pohjois-Savon poliittisissa nuorisojärjestöissä ei uskota, että meneillään oleva vaalirahajupakka vähentäisi nuorten halukkuutta asettua ehdolle kunnallis- tai eduskuntavaaleissa. Tosin Laineen mukaan pelkona on, että jos nuorille jää kuva, että raha ratkaisee, nämä eivät uskalla lähteä kisaan mukaan.

Kuopion vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (Kuvio) puheenjohtaja Katja Lötjönen sen sijaan arvelee, että nuoria on seuraavissa vaaleissa ehdolla aiempaa enemmän. Hän kuitenkin pelkää, että sotku heikentää nuorten uskoa politiikkaan.

- Tämä vahvistaa sitä stereotyyppistä kuvaa, että politiikka on vain aikuisten valtaleikkiä hiekkalaatikolla, Lötjönen muotoilee.