Kiinassa järjestetään elokuussa eukonkantojen karsintakilpailu – Sonkajärvelle kilpailijoita saapuu 12 eri maasta

Sonkajärvellä perjantaina ja lauantaina järjestettäviin Eukonkannon 24. MM-kisoihin on ilmoittautunut 34 paria 12 eri maasta.

Eukonkannot ovat herättäneet kiinnostusta myös Kiinassa. Eukonkannot Oyn:n toimitusjohtaja Eero Pitkänen kertoo tiedotteessa, että Kiinasta kisoihin paikalle on tulossa tarkkailija, joka seuraa kisojen järjestämistä. Pitkäsen mukaan sonkajärveläiset ovat tehneet kiinalaisten kanssa kolmivuotisen sopimuksen karsintakilpailujen järjestämisestä Kiinassa.

– Kiina on kiinnostunut järjestämään kolmeksi vuodeksi eukonkannon kisoja Kiinassa ja elokuussa on ensimmäinen kisa. Kisan nimi on 2019 first China Mizhi International Wife Carrying Championship, Pitkänen kertoo tiedotteessa.

Eukonkannon kisoihin 24. kertaa valmistautuva Joni Juntunen oli mukana Kiinassa käydyissä neuvotteluissa. Hän kertoo, että kiinalaiset ovat todella kiinnostuneita kisajärjestelyistä ja elokuun karsintaan on odotettavissa paikallisten järjestäjien mukaan jopa 500 kisaparia.

Eukonkantojen tiedotteessa kerrotaan myös, että tapahtuma kiinnostaa maailman entistä enemmän. Paikalle on tulossa mediaa niin Suomesta kuin maailmaltakin. Paikalle on tulossa tv-kuvausryhmiä Ranskasta ja Kroatista sekä kansainvälisiä kuva- ja tietotoimistoja, kuten Reuters ja AP (Associated Press).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.