Kirkkopalvelut ry irtisanoo enintään 30 henkilöä

Kirkkopalvelut ry:n yhteistoimintaneuvottelut päättyivät viikko sitten perjantaina kestettyään kuusi viikkoa.

Neuvottelut koskivat Kirkkopalvelujen henkilökuntaa, noin 400 henkilöä, kaikilla paikkakunnilla tytäryhtiö Kotimaa Oy:tä lukuun ottamatta. Neuvottelujen seurauksena Kirkkopalveluista irtisanotaan enintään 30 henkilöä ja osa-aikaistetaan yhden henkilön työsuhde.

Työsuhteen muutokset koskevat enintään 45 henkilöä. Henkilöstön mahdolliset vapaaehtoiset osa-aikaistamis- tai eläköitymispäätökset saattavat vielä vaikuttaa irtisanottavien määrään.

– Tässä vaiheessa ei vielä voi kertoa, miten irtisanomiset kohdistuvat paikkakunnittain, sanoo Kirkkopalvelut ry:n johtaja Ilkka Mattila.

Yt-neuvottelut perustuivat Kirkkopalvelujen taloudelliseen ja tuotannolliseen tilaan, toimintojen uudelleenorganisointiin, Opetus- ja kulttuuriministeriön vahvistaman rahoituksen mittaviin leikkauksiin tänä ja ensi vuonna sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmistavan TELMA-koulutuksen järjestämisluvan päättymiseen.

Kirkkopalvelut on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö.

Se hallinnoi myös Järvenpäässä, Pieksämäellä ja Ruokolahdella toimivaa Seurakuntaopistoa sekä tuottaa diakonisia hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja.

Korjattu 5.2.2016 klo 13.41 henkilöstön määrä.