Kiuruveden hoivakodissa kaksi uutta koronakuolemaa – menehtyneitä yhteensä 11

Kiuruvedellä sijaitsevassa ikäihmisten asumispalveluyksikkö Kallionsydämessä on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Yhteensä hoivakodissa on kuollut 11 asukasta. Kaksi menehtyi viime yönä. Kaikki menehtyneet ovat olleet hyvin iäkkäitä.

Kallionsydämen asumispalveluyksikkö siirtyi Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vastuulle 9. huhtikuuta, jonka jälkeen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi on muun muassa parannettu hygieniakäytäntöjä ja muutettu toimintatapoja siivous- ja pyykkihuollon osalta.

Lisäksi Ylä-Savon SOTEn mukaan yksikössä on vahvistettu terveydenhuollon osaamista kohdentamalla sairaanhoitaja- ja lääkäriresursseja aiempaa enemmän yksikön asukkaiden tarpeisiin.

Yksikössä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja asukkailla tai yksikön henkilökunnalla toiminnan siirryttyä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vastuulle.

Osa asukkaista on edelleen oireilevia. Kaikki yksikön asukkaat ovat iäkkäitä, minkä vuoksi kaikki koronatartunnan saaneet asukkaat kuuluvat korkean kuolleisuusriskin piiriin. Ylä-Savon Soten mukaan kaikki Kallionsydämen asukkaat saavat tällä hetkellä asianmukaista hoitoa.

Koko Kallionsydämen asumispalveluyksikön henkilökunta sekä asukkaat testattiin koronaviruksen varalta viime viikolla. Yksikön henkilökunnalle ja asukkaille on määrä toteuttaa uusi koronavirustestaus huomenna perjantaina.

Asumispalveluyksikön asukkaita ja heidän omaisiaan sekä henkilökuntaa tiedotetaan ja ohjeistetaan mahdollisimman ajantasaisesti. Asukkaiden omaisia on ryhdytty tavoittelemaan Kallionsydämen tämänhetkiseen tilanteeseen liittyen.

Koko Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on torstaihin mennessä todettu yhteensä 51 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Essoten alueella 47 koronatartuntaa

Ylä-Savon sote on saanut tilanteen haltuun Kiuruvedellä – Kallionsydämessä ei tullut pääsiäisen aikana uusia koronauhreja

Attendon hoivakoti muuttui sairaalaksi Kiuruvedellä:  "Näin turvataan, ettei hauraassa kunnossa olevia asiakkaita siirretä, vaan he saavat hoidon Kallionsydämessä"

Kiuruveden Attendo Kallionsydämen toiminta siirtyy Ylä-Savon soten vastuulle – jo yhdeksän vanhusta on kuollut koronaan

Itä-Suomen avi otti Attendo Kallionsydämen valvontaansa – syynä kahdeksan vanhuksen koronakuolemat

Uusimmat

Savo

Tunnetko tämän perinnelajin? – SM-titteli irtosi yhdellä lahnalla

Hotelli Savonsolmusta huudettiin lopulta 183 000 euroa – loppuvaiheessa mukana oli enää kaksi tarjoajaa

Veneilijät taistelivat tuulta ja aallokkoa vastaan – hengenpelastusmitalit sankariteosta

Törkeästä rattijuopumuksesta kiinni jääneelle miehelle määrättiin jalkapanta

Häiriökarhujen kolmikosta ei enää uusia havaintoja – uusi karkotusmääräys toiseen paikkaan

Yksi tärkeä asia ratkaisee, mistä Keskon pääjohtaja Mikko Helander, 60, ottaa hotellihuoneen Kuopiossa, ja se liittyy hänen lapsuuteensa

Kaksi loukkaantui myrkkyvuodossa Siilinjärvellä – vaurioita myös useisiin autoihin

Poliisi tutkii Väinölänniemen puukotusta tapon yrityksenä

Koulunpäättäjäisilta levisi käsiin Kuopiossa – puistoista löytyi sammuneita ja nyrkkien heiluttelijoita

Huoltoasema suljettiin kaasuvuodon vuoksi Siilinjärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.