Kiuruveden ruokapuoli jyräsi jälleen parhaiden listalle

Kiuruveden kaupungin voittokulku lähiruokarintamalla saa jatkoa, kun kaupunki valittiin Suomen YK-liiton ja UNDP:n kestävä teko -kilpailun parhaiden joukkoon.

Kilpailussa haastettiin kunnat ja kuntalaiset ilmiantamaan omilla paikkakunnillaan tehtyjä, kestävää kehitystä tukevia toimenpiteitä.

YK-liitto ja UNDP valitsivat ilmiannoista viisi parasta. Teot pääsevät myöhemmin osaksi Kestävää päätöksentekoa -mobiilikurssia, joka on tarkoitettu työkaluksi kuntapäättäjille.

Kiuruvesi ylsi listalle, sillä kaupunkistrategian 2013–2016 yhdeksi painopistealueeksi on nimetty lähi- ja luomuruoka, joka noudattaa ekologisuuden, eettisyyden ja kestävän kehityksen arvoja.

Taustalla on ruokapalvelujen johtajan tekemä aloite. Kiuruveden ruokapalvelujen lähtökohta on ”lapsemme ja vanhuksemme ansaitsevat parasta kotimaista ruokaa”.

Kiuruvesi palkittiin hiljattain myös Suomalaisen Työn Liiton paras kuntahankkija -tunnustuksella. Silloinkin Kiuruvettä kehuttiin erityisesti kotimaisten ja paikallisten tavaroiden käytöstä ruokahankinnoissa.

Vuoden lähiruokateko tehtiin Etelä-Savossa