Kiuruvesi haluaa purkaa vanhan meijerirakennuksen

Kaupunki käynnistää asemakaavan ja taajaman osayleiskaavan muutoksen, jotta se saa kaavoista vanhan meijerirakennuksen eli Leivosen suojelumerkinnän pois. Sen jälkeen se pystyy purkamaan tappiota tuottavan kiinteistön.

Vanha meijeri on rakennettu vuonna 1908. Meijerin toiminta päättyi vuonna 1996, ja rakennus siirtyi Kiuruveden kehittämisosakeyhtiölle vuonna 2002. Sitä kunnostettiin luonnontuote- ja elintarvikeyritysten hautomoksi. Nyt rakennus on kaupungin omistuksessa, ja siinä toimii kolme elintarvikealan yritystä.

Vuonna 2012 rakennukseen tehtiin kuntoselvitys, jossa ilmeni kosteusvaurioita, puutteita ilmanvaihdossa, hajuhaittoja ja elintarviketuotantoon sopimattomia sisäpintarakenteita. Rakennus on sokkeloinen ja tilat sijaitsevat eri tasoilla.

Korjaaminen yritystoimintaan sopivaksi maksaisi 1–2 miljoonaa euroa. Vuosittaiset tappiot rakennuksesta ovat noin 100 000 euroa.

Asia on teknisen lautakunnan käsittelyssä 8. päivä joulukuuta.

Uusimmat

Savo

Aktiivinen reserviläinen saa kärsimyskorvauksia valtiolta, kun väärä merkintä esti pääsyn rauhanturvaajaksi

Ilmavoimien upseerien syytteet käsitellään toukokuussa – Simputuksen uhreissa oli useita everstiluutnantteja ja majureita

Nainen raivostui lääkkeitä vieneelle miehelle – uhria kidutettiin tuntien ajan

Tahallinen tulipalo tukki valtatien – sankka savu tuprusi autopalosta suoraan tielle

Useiden maiden puolustusvoimien iso testaustapahtuma näkyy myös Rissalassa – kevään tapahtumaan ehkä Ranskan Rafalet ja iso ilmatankkauskone

Auto päätyi penkkaan Iisalmen yössä – kuski ja apukuski niin humalassa, ettei ajajaa saatu selville

Senioriliike haluaisi käyttää eläkerahastoja: "Hyöty valuisi isotuloisille eläkeläisille"

Siilinjärvellä huutokaupataan satoja pulpetteja ja muuta koulutavaraa purettavasta koulusta

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.