Kohonneet katupölypitoisuudet eivät vielä vaaraksi

Katupölypitoisuudet ovat olleet kuluneella viikolla koholla Kuopiossa, Siilinjärven Vuorelassa ja Varkaudessa. Kokonaisuutena ilmanlaatu on ollut tyydyttävä. Öisin ilmanlaatu on laskenut hyvälle tasolle.

Kuopiossa hengitettävien hiukkasten vuorokausikeskiarvo on ylittänyt raja-arvotason keskustassa Maaherrankadulla viikonloppuna lauantaina sekä koko alkuviikon ajan. Varkauden Päiviönsaaressa hengitettävien hiukkasten vuorokausikeskiarvo ylitti raja-arvotason keskiviikkona.

Katujen ja teiden pölyämistä edistää eritoten kuiva ja tuulinen sää. Pitoisuudet voivat olla koholla edelleen loppuviikosta, koska säätyypissä ei ole odotettavissa merkittävää muutosta.

Pitoisuuksien nousua hillitsee nyt kuitenkin selvästi hiljentynyt liikenne. Torstaiaamuna katupölypitoisuudet Kuopiossa olivat jo alhaiset.

Kuopion keskustan keskitetty hiekanpoisto tehdään 5. huhtikuuta, mikäli sääolosuhteissa ei tapahdu merkittäviä muutoksia.

Katupölypitoisuuksien hillinnässä on tärkeää myös se, että kiinteistöillä aloitetaan hiekoitushiekan poisto aktiivisesti, mikäli siihen ei ole vielä ryhdytty.

Kuopion kaupungin tiedotteen mukaan tällä hetkellä vallitsevat katupölypitoisuudet eivät aiheuta vielä vakavia terveysvaikutuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.