Koiranjätös-direktiivi oli aprillipila

Yleensä hyvinkin luotettavana pidetty kotimainen media oli aprillipäivän kunniaksi kehitellyt perättömiä uutisia niin sanotusti luvan kanssa. Tilaisuus hyödynnettiin perinteisesti monessa toimituksessa, mutta myös moni virasto yhtyi leikkiin.

Savon Sanomissa kerrottiin uudesta direktiivistä, joka velvoittaa keräämään erikseen kaduilta koiran ulosteet. Keräys piti aloittaa kansalaistalkoilla. Täyttä aprillia oli sekin juttu.

Vieremän kunta julkaisi aprillipäivänä lehdistötiedotteen, jossa kerrottiin kunnassa käyttöön otettavista ruuhkamaksuista. Juttu julkaistiin Savon Sanomien verkkosivuilla.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi, että Puijon torniin suunnitellaan Suomen suurinta karusellilypsyasemaa sadalle lehmälle. Maamerkin liike-energia on tarkoitus hyödyntää lannan levityksessä.

Aamulehdessä kerrottiin Suomessa kehitetyistä talvivihanneksista, jotka tuottavat runsasta satoa hangen allakin.

Hufvudstadsbladet oli onkinut tietoonsa, että Helsingin Töölönlahti aiotaan muuttaa ympärivuotiseen lainelautailuun sopivaksi muun muassa Teknillisen yliopiston kehittelemän aaltokoneen ja valtavan läpinäkyvän kupolin avulla.

Oulussa ilmestyvä Kaleva kertoi alkavansa julkaista kolmossivullaan päivittäin kuvia vähäpukeisista ihmisistä parhaita brittiperinteitä seuraillen. Tasa-arvon nimissä molemmat sukupuolet pääsevät lehdessä esiin vuoropäivinä.

Hämeen Sanomat siirtyi aprillipäivänä tabloid-kokoon. Lukijoille annettiin tehtäväksi mitata viivoittimella uusiutuneen lehden ulkoisen mitat ja raportoida mahdollisista poikkeavuuksista lehden nettisivuille.

Satakunnan Kansa kehotti vetämään vessan tasan aamuyhdeksältä. Tarkoitus olis selvittää putkirakenteiden korjaustarpeita.

Poliisin Facebook-sivulla kerrotaan, että huhtikuun 1. päivä vapautetaan 250 poliisilokkia (polokki) turvaamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta pääkaupunkiseudulla. Peruspolokit on varustettu videokameralla ja Virve-puhelimella.

Ilmatieteen laitos säpsäytti virallisella Twitter-tilillään, kun se julkaisi juhannusaaton sääennusteen. Se lupaa keskikesän juhlaan suunnilleen nollakeliä, räntäsadetta sekä yöpakkasta.

Hätkäyttävän uutisen välitti aamulla myös Veikkaus, joka kertoi tiedotteessaan, että kiekkoleijonilta jäävät Tshekin MM-kisat väliin. Syyksi mainitaan veikkausvoittovarojen jäädyttäminen.

Akava ilmoitti, että se vaatii palkansaajan jätevesimaksun työnantajan maksettavaksi. Järjestö nimeää sen yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista mahdollisesti jatkettavassa työllisyys- ja kasvusopimuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusi direktiivi: Kaupunkien kerättävä koirien jätöksetkin