Koivukujan näyttely ottaa kantaa myös maailman muoviongelmaan

Koivukujan näyttely Iisalmen Pohjolankadulla alkaa kuvataiteilija Jussi Auliksen metallisista ritarihahmoista ja päättyy muoviin. Iisalmen kuvataideseuran yhteisteos Aallottaren ilo ja ahdistus ottaa kantaa maailman muoviongelmaan suurella sinisellä teoksellaan. Se on sopivasti uimahallin kyltin juuressa.

– Kyltti on tässä kuin tilauksesta. Voi pohtia, onko meillä jatkossa puhdasta uimavettä enää muualla kuin uimahalleissa, yksi teoksen tekijöistä, Maria Hartikainen sanoo.

Heinäkuussa Pohjolankadun kävelyreitti Iisalmessa vaihtuu katujen väliin koivukujalle. Kävelijät sinne houkuttelee taidenäyttely, joka järjestetään nyt toista vuotta peräkkäin.

Ylä-Savo sydämellä – Taide kuuluu kaikille on jatkoa viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetylle koivukujan taidenäyttelylle. Silloin sen kuratoi taiteilija Kaarina Kaikkonen ja näytillä oli ammattitaiteilijoiden teoksia.

Tänä vuonna näyttely toteutettiin alueen omin voimin. Iisalmelaiset Mari Kekäläinen ja Kari Angeria innostuivat taidenäyttelyideasta, kokosivat taiteilijat – ammattilaiset ja harrastajat – ja toivat taiteen kaikkien katsottavaksi.

– Mukaan pääsivät kaikki halukkaat. Siellä on taiteilijoita, joista en tiennyt mitään ja joiden teokset pääsevät nyt esille, Angeria kertoo.

Koivukujan näyttelyssä on töitä kymmeniltä tekijöiltä. Avajaiset pidettiin sunnuntaina.

Näyttely on avoinna 5. elokuuta saakka.