Kolaroineella poliisilla vakavat vammat

Ylä-Savon poliisi kaipaa tietoja erikoisesta liikenneonnettomuudesta, jossa perjantaina loukkaantui keski-ikäinen poliisimies erittäin vakavasti.

Haapajärven poliisilaitoksen ylikonstaapeli suistui tieltä Kiuruveden puolella perjantaina noin kello 16 aikaan.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, miksi mies oli liikkeellä yksin, kun järjestyspoliisin partiot liikkuvat yleensä aina kahden henkilön miehityksellä eivätkä tutkijat puolestaan yleensä puutu kesken kaiken kaahareiden tekemisiin.

Tämän hetkisten tietojen mukaan yksin ajanut, vuonna 1961 syntynyt ylikonstaapeli etsi Pyhäjärvellä ja osin välillä Kiuruveden puolella autoilijaa, jonka oli ilmoitettu ajavan holtittomasti alueella.

Ilmoituksen mukaan auto oli punainen Toyota Corolla tai Carina. Poliisi oli pysähtynyt jututtamaan pyöräilijää kello 15.48 asiasta ja jatkanut tämän jälkeen matkaansa.

Pyöräilijän toivotaan ilmoittautuvan

Valtatiellä 27 Honkaperäntien risteyksen kohdalla hän jostain syystä suistui tieltä kovalla vauhdilla kallioleikkaukseen. Auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri. Lähistöllä ollut silminnäkijä soitti hätäkeskukseen.

Ambulanssi löysi autosta vakavasti loukkaantuneen ylikonstaapelin, joka kuljetettiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Mahdollista on, että poliisi on ajanut takaa etsimäänsä autoa. Poliisi kaipaa kuitenkin lisää tietoja tapahtuneesta. Onnettomuutta tutkiva Ylä-Savon poliisi pyytää poliisin kanssa ennen suistumista puhunutta polkupyöräilijää ottamaan yhteyttä jutun tutkijaan.

Poliisi pyytää myös alueella liikkunutta, etsityn Toyotan kuljettajaa tai autosta tietäviä ilmoittautumaan poliisille puh. 07187 55030.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.