Kolmas Kelloniemen hirvi pakeni järvelle

Kuopion Kelloniemessä karkuteille jäänyt häirikköhirvi poistui perjantaiaamun aikana pois asutusalueelta.

Torstaina kolme hirveä liikkui Kelloniemessä teollisuus- ja asutusalueella. Kun niitä ei saatu karkotettua paikalta, poliisi ampui kaksi hirvistä. Kolmas pakeni.

Ohikulkijat tekivät alueelle yksinään seikkailemaan jääneestä hirvestä havainnon vielä perjantain vastaisena yönä, mutta sen jälkeen sitä ei ole näkynyt.

Poliisin mukaan hirvestä ei enää ole haittaa asutusalueella, sillä sen uskotaan uineen takaisin sinne, mistä se tulikin.

Kolme hirveä olivat viimevuotisia vasoja, jotka emä oli karkottanut viime keväänä. Nuoret hirvet ovat usein kokemattomuuttaan typeriä ja eksyvät herkästi asutusalueelle tai maanteille.

Ihmisten keskellä hirvet vauhkoontuvat niin kuin kävi torstaina Kelloniemessä. Kun vauhkot hirvet eivät palanneet takaisin uimasilleen, poliisi joutui etsimään turvalliset ampumapaikat, joissa hirvien ampumiset eivät vaarantaneet ihmisiä.

Ammutut kaksi hirveä huutokaupataan sunnuntaina kello 17 Jännevirralla. Metsästäjien majalle on opastus Joensuuntieltä Jännevirran sillan Joensuun puolelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.