Kolmea viidestä etsitään

Tampereen käräjäoikeus on vanginnut kaksi romanialaista miestä epäiltyinä useista varkauksista ja maksuvälinepetoksista. Miehet otettiin kiinni torstaina tamperelaisesta tavaratalosta.

Karkuteillä on yhä kolme samaan porukkaan kuuluvaa romanialaista miestä, jotka poliisi on etsintäkuuluttanut.

Tampereen poliisi ei taktisista syistä kerro, ovatko Kuopiossa ja Varkaudessa lompakkoja varastaneet kaksi miestä vangittujen vai vapaalla jalalla olevien joukossa, mutta vahvistaa, että kyse on juuri näiden miesten ryhmästä.

Viisikon epäillään syyllistyneen noin 30 rikokseen, joita on tehty ainakin 14 eri paikkakunnalla Kuopion ja Vaasan välillä. Lisäksi Helsingin poliisin mukaan samat miehet ovat syyllistyneet todennäköisesti useisiin lompakkovarkauksiin myös Helsingissä.

Aiemmin helmikuussa poliisi otti Etelä-Suomessa kiinni toisen romanialaisryhmän, joka ehti tehdä noin sata rikosta ennen kiinnijäämistään.

Kolmekymppiset miehet ovat säännönmukaisesti kahden-kolmen miehen ryhmissä kytänneet pankkiautomaatilla iäkkään naisen pankkikortin tunnusluvun, sen jälkeen seuranneet tätä kauppaa ja varastaneet lompakon kaupassa melko huomaamatta.

Miehet ovat ilmeisesti onnistuneet ainakin osassa tapauksista tyhjentämään pankkitilin rahoista ennen kuin kortti on ehditty kuolettaa. Poliisi ei vielä tiedä, kuinka monta tiliä epäillyt romanialaisryhmät ovat tyhjentäneet.

Poliisi kaipaa lompakkovarkaista pieniäkin vihjeitä mahdollisimman nopeasti ja suoraan paikalliselle poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.