Konsertti täytti tuomiokirkon auttamishaluisista ihmisistä

Kuopion tuomiokirkko täyttyi maanantai-iltana ääriään myöten ihmisistä, jotka halusivat antaa tukensa Siilinjärven Toivalan tulipalossa kodittomiksi jääneille perheille. Kuopion ja Siilinjärven seurakuntien yhteistyössä järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyivät muun muassa Kristiina Brask, Tatu Kemppainen, Marjatta Airas ja Sirpa Pesonen.

– Tulimme hakemaan joulumieltä, ja raha menee hyvään tarkoitukseen, kuopiolaiset Hanna Laukkanen ja Sini Kärkkäinen kertovat ennen konsertin alkua.

Myös Henna Pitkänen, Henri Leskinen ja Satu Leskinen pitävät hyväntekeväisyyskonsertin kohdetta tärkeänä ja halusivat siksi osallistua.

– Olen töissä asuinalueella, missä palo sattui. Tuntui, että oli tärkeää tulla kantamaan kortensa kekoon, Satu Leskinen sanoo.

Päivi ja Tero Lumpolle maanantain konsertti oli tämän vuoden ensimmäinen joulukonsertti. Tärkeää heille oli myös se, että konsertin tuotto menee hyvään tarkoitukseen.

Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto ohjataan Siilinjärven seurakunnan diakoniatyön kautta 13. päivä joulukuuta tapahtuneessa tulipalossa kotinsa menettäneille perheille.

Siilinjärven seurakunnan diakoni Kirsi Launonen kertoo, että tulipalo on herättänyt suurta auttamishalua. Ihmiset ovat soittaneet ja tulleet käymään seurakunnan toimistossa kysymässä, miten he voisivat olla avuksi.

Seurakunta on avannut myös perjantaina keräyksen, jonka kautta voi lahjoittaa rahaa tulipalon uhreille.

– On ajateltu, että lahjoitukset menevät perustarpeisiin, mitä ihmisellä voi silloin olla, kun kaikki menee. Vaatteisiin, astioihin, huonekaluihin ja siihen, mitä perheet vain itse toivovat ja tarvitsevat, Launonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tulipalossa kotinsa menettänyt perhe kirjoitti koskettavan kiitosviestin: "Tämä joulun aika on ollut tulvillaan lähimmäisen rakkautta"