Konsultti selvittää Vesannon koulurakennusten kohtaloa

Kunta palkkaa ulkopuolisen konsultin tutkimaan vaihtoehtoja yhtenäiskoulun rakennusten korjaamiselle. Vesannon kunnanhallitus päätti maanantaina, että korjausten tarve- ja hankesuunnitelman laatii WSP Finland Oy.

Konsultointityön hinta on arvioidun työmäärän perusteella 56 000 euroa. Sopimusta ei tarvitse kilpailuttaa, sillä uuden hankintalain myötä kilpailutusten kynnysarvo nousi 60 000 euroon vuoden alussa.

Vesannon kunnanvaltuuston on määrä päättää syksyllä yhtenäiskoulun Vanamo- ja Lemmikki-rakennusten kohtalosta. Vaihtoehtoina ovat molempien rakennusten peruskorjaus tai nykyisten tilojen purkaminen ja korvaaminen uudella rakennuksella joko osittain tai kokonaan. Tutkittavana on myös uudisrakennuksen vuokraaminen elinkaarimallilla.

Peruskoulun vuosiluokat 6–9 siirtyvät Vanamo-rakennuksesta syksyllä väistötiloihin Ruusuke-rakennukseen, jossa oppilaat myös ruokailevat. Lukiolaiset työskentelevät Säästökulman tiloissa ja ruokailevat samassa rakennuksessa kirjaston kokoustilassa.

Vanamon poistaminen käytöstä tietää muutoksia myös Lemmikki-rakennuksessa opiskelevien vuosiluokkien ruokailuun. Luokat 1–2 lounastavat päiväkodilla ja luokat 3–5 Vesanto-hallin kahviossa.

Väistötilajärjestelylle on tarvetta arviolta kolmeksi vuodeksi.

Vesantolainen äiti: "Pelonsekaiset tunteet tässä ovat"