Konttisen liiketalosta kolme tarjousta

Kuopion Minna Canthin kadulla sijaitsevan perinteikkään Konttisen liiketalon tarjouskilpailuun tuli määräaikaan mennessä kolme tarjousta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kuopion kaupungin kiinteistökehitysasiantuntija Jouni Tiihonen vahvistaa, että kukin tarjous ylitti alimmaishinnaksi määritellyn 1,7 miljoonaa euroa.

– Tässä vaiheessa en avaa tarjousten sisältöä vielä tarkemmin. Hinnan lisäksi tavoitellaan myös sopivinta käyttötarkoitusratkaisua, jonka täytyy soveltua myös kokonaisuutena Kuopioon, Tiihonen sanoo.

Hänen mukaansa kiinnostus kiinteistöä kohtaan oli etukäteen runsasta. Seuraavaksi tarjouksia vertaillaan tarkemmin.

Kuopion kaupunki myy vuonna 1920 rakennetun tiilirunkoisen kiinteistön, sillä se on ollut vajaakäytöllä pitkään ja kärsinyt kosteusvaurioista ja sisäilmaongelmista.

Viisikerroksinen osa on ollut tyhjillään jo vuosia. Kaksikerroksisessa siivessä toimii päiväkoti.

Kaavassa säilytettäväksi rakennukseksi tällä hetkellä määritelty liiketalo on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön. Muutos on tarkoitus toteuttaa kaavassa poikkeusluvan kautta.

Rakennuksen kerrosala on noin 3 365 neliömetriä ja rakennusta on vuosien saatossa laajennettu useasti. Myös muutostöitä on tehty.

Rakennuksessa on toiminut muun muassa huonekalutehdas ja myymälä, Itä-Suomen hovioikeus, kansalaisopisto, musiikkiopisto ja sosiaalivirasto.