Koomikon jutut muuttuivat iän myötä henkilökohtaisemmiksi: "Ne savolaisvitsit on kuultu jo moneen kertaan"

Koomikko Pete Kosonen on tehnyt satoja keikkoja ympäri Suomea, mutta lavalla esiintyminen jaksaa vain edelleen jännittää kolmentoista vuoden kokemuksesta huolimatta. Koskaan ei voi olla aivan täysin varma siitä, että nauraako yleisö jutuille vai ei.

– Tilanteet ovat aina uusia keikkapaikkaa, yleisöä ja elämäntilannetta myöten. Yleisö pitää saada nauramaan. Aikaisemmassa työssä olin aina satavarma siitä, että saan työni tehtyä, Kosonen tiivistää.

Jännitys on kuitenkin hieman laantunut kertyneiden keikkavuosien aikana, ja kaikissa kiertueen vierailemissa kaupungeissa naurunpurskahdukset ovat takuulla irronneet.

Iän myötä Kososen tapa veistellä juttuja on myös muuttunut aiempaa henkilökohtaisemmaksi ja miehen itsensä mielestä myös mielenkiintoisemmaksi. Savolaisjuttuja hän ei jaksa yleisölle kertoa, vaikka onkin tulossa esiintymään Kuopioon.

– Ne savolaisvitsit on kuultu jo moneen kertaan, omastakin suusta. Kuopio on valveutunut kaupunki, jossa on totuttu kuulemaan stand upia. Siellä ei mene läpi ihan mikä tahansa.

Stand Up Finlandia Kuopiossa Pannuhuoneella la 2.7. klo 19. Esityksen kesto noin kaksi tuntia. Ikäraja K-18.