Koronakuolleiden määrä laski yllättäen KYSin erityisvastuualueella – tällainen on tilanne Savossa nyt

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella oli maanantaina kuollut viisi henkilöä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Vielä sunnuntaina kuolleita kerrottiin olevan kuusi, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan aikaisemmassa ilmoituksessa oli laskentavirhe.

KYSin erityisvastuualueella oli maanantaina sairaalahoidossa 20 henkilöä. Osastohoidossa oli 10 potilasta ja tehohoidossa myös kymmenen.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella todettuja koronatartuntoja oli maanantaina Kuopiossa 33, Kiuruvedellä 15 ja Iisalmessa 10. THL ei tiedota alle viiden tautitapauksen kuntia.

Etelä-Savossa Essoten alueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneiden määrä nousi viikonlopun aikana 33 tapaukseen. Kaikkien löydettyjen tapausten tartuntaketjun on tiedossa ja Essoten mukaan yleistilanne on rauhallinen.

Lue myös: Koronavirus on vienyt teholle Suomessa 81 ihmistä, 228 sairaalahoidossa –  kuolleiden määrä pieneni yhdellä laskentavirheen takia

Lue myös: Varkaudessa ja Joroisisssa ei tullut ilmi uusia tartuntoja viikonloppuna
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Miten selvitä etätöistä, kun kotona on pieniä lapsia? Lue, kuinka iisalmelaisäiti järjesti arjen!

Samalla kun koronaepidemia etenee, kehittyy myös lääketiede –  "Toinen tautiaalto on joka tapauksessa pienempi kuin ensimmäinen aalto"

Voiko maakuntarajan ylittää, jos tarvitsee sairaanhoitoa, haluaa nähdä rakkaansa tai jos läheinen tarvitsee apua? – STT kokosi Uudenmaan eristyksen vaikutuksia arkipäivän elämään

Poikkeustilanne saa ihmiset auttamaan toisiaan ja yritykset keksimään luovia ratkaisuja – näin apua tarjotaan Savossa

Vastustus on koronakriisin alussa luonnollinen reaktio –  Rajoitusten keskellä elämänhallintaa auttavat rutiinit

Aivotutkijan vinkki koronan aiheuttaman epävarmuuden keskellä: Isoäitipuhe

Uutisanalyysi: Vähättely vaikuttaa jääneen ihmisten mieleen niin vahvasti, ettei järkevä ja viisas Suomen kansa usko omaa parastaan

Tämä kaikkien tulisi tietää koronasta: Miten suojautua ja suojella muita virukselta, jota oireetonkin voi tartuttaa?

Mikä on koronavirustilanne Savossa? Miten kunnat purkavat rajoituksia?

Psykologi Pirkko Lahti rauhoittelee koronauutisten ahdistamia ihmisiä – "Jäitä hattuun, noudatetaan ohjeita ja käännetään tämä yhdessä voitoksi"