Koulujen alun juhlat vasta viikon päästä

Kuopion poliisi odottaa koulujen alun viikonlopuista vilkkaita, mutta ei poliisin kannalta vaikeita.

Vielä tämän viikon lopusta poliisi ja nuorisotyöntekijät odottavat Savossa tavanomaista, mutta sen sijaan viikon päästä viikonloppuna Kuopion keskustassa uskotaan olevan selvästi normaalia enemmän toisiaan tapaamaan tulevia nuoria. Samoin nuoria odotetaan kokoontuvan Iisalmeen ja Varkauteen.

Myös Kuopion poliisi on varannut hieman tavallista enemmän poliiseja viikon päähän perjantaille, jotta poliisi ennättää tarvittaessa auttamaan liian päihtyneitä nuoria.

Kaupungissa järjestetään lauantaina myös Rock the Globe -toritapahtuma, jonka tarkoitus on tarjota mielekästä, päihteetöntä juhlaohjelmaa nuorille.

Kuopion seudulla nuoret ovat perinteisestikin juhlistaneet koulujen alkamista omissa juhlissaan juuri koulujen alkuviikolla, jolloin ensimmäisenä viikonloppuna tutustutaan jo uusiin luokkakavereihin kaupungillakin.

Muualla Suomessa esimerkiksi Helsingin poliisi arvioi ensi viikonlopusta tulevat tavallista vilkkaamman. Helsingin poliisin mukaan kaupungeissa eniten ongelmia ovat aiheuttaneet humalapäissään häiriköivät nuoret. Poliisi aikookin tarkkailla tehostetusti etenkin alkoholin käyttöä ja hallussapitoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.