Koulumatkaa suojelleet enkelit herättivät vilkkaan keskustelun somessa: "En pidä uskonnollisen puvustuksen käyttöä hyvänä"

Lasten koulumatkaa suojelleita enkeleitä käsitellyt juttu herätti vilkkaan keskustelun Savon Sanomien Facebook-sivulla.

Koululaiset ovat saaneet turvaa sumuisena tiistaiaamuna enkeleistä suojatien ylityksiin Kuopiossa. Vanhempainyhdistys Männistön Kävyt ry järjesti Pohjantien koulun läheisyydessä jo perinteisen suojatiesuojelukampanjan, jossa koululaisia saatettiin tien yli enkelin puvussa.

Facebookissa keskustelua käytiin erityisesti siitä, onko uskontoon liittyvän puvustuksen käyttö hyvä ajatus kampanjan yhteydessä.

– Hyvä, että turvataan pienten koululaisten turvallinen liikkuminen. Uskonnollisen puvustuksen käyttöä en kyllä pidä hyvänä. Kas, kun eivät jeesukseksi pukeudu auttajat, eräs nainen kommentoi.

– Herkän lapsen vanhempana mua nyppi kyllä ihan tosissaan, kun tätä kaikenmaailman "aivopesua" oli joka puolella. Jokainen tavallaan, ja muille ei tartte tuputtaa. Kyllä nyt esimerkiksi tämmöset vanhempainyhdistykset ynnä muut vois pysyä jotenkin "puolueettomalla" linjalla, toinen kommentoija jatkaa.

– Tämä on nyt taas hivenen yliampuvaa, ei tällaiset rooliasut kuulu katujen varteen, vaan kirkon lehterille.

 

Enkeliasuilla oli kuitenkin myös puolustajansa.

– Teit niin tai näin, niin aina joku loukkaantuu ja vetää herneen nenään. Itse pidän siitä, että joku yrittää tehdä jotain lasten turvallisuuden eteen.

– Eihän se ole välttämättä mikään kannanotto tai aivopesuyritys, että pukeutuu enkeliksi. Minusta se on hahmo siinä kuin esimerkiksi Mikki-hiiri, kommenteissa pohditaan.

– Minkä ihmeen takia tästäkin pitää nykiä herneitä nokkaansa? eräs kommentoija pohtii.

Lopulta myös tapahtuman järjestäjät ottivat osaa keskusteluun.

–  Minä olin yksi aamun tempauksen järjestäjistä, kirkkoon kuulumaton ateisti itsekin. Enkeli ehkä tänä päivänä kuitenkin symboloi uskontokunnasta riippumatta yleistä turvaa ja jonkinlaista suojelijaa. Jeesuksesta ei puhuttu, ja saimme näkyvyyttä tärkeälle asialle: lasten koulumatkan turvallisuudelle/turvattomuudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Enkelit suojelivat lasten koulumatkaa Kuopiossa