Koulutuskuntayhtymä antoi potkut Esko Luomalle

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus sanoi perjantaina suunnittelujohtaja Esko Luoman irti. Luoman työsuhde päättyy kuuden kuukauden palkallisen irtisanomisajan jälkeen.

- Luomalla ei ole työssäolovelvoitetta irtisanomisaikana. Hänen tehtävänsä siirretään toisille, kertoi kuntayhtymän johtaja Markku Rissanen heti kokouksen jälkeen perjantaiaamuna.

Rissanen ei halunnut kertoa Luoman irtisanomisen perusteista. Rissanen myönsi kuitenkin, että julkisuudessa esillä ollut rattijuoppoustuomio oli yksi syy.

Luoma itse pitää irtisanomista kohtuuttomana.

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi viime viikolla Luoman 35 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 20 päivän oheissakkoon törkeästä rattijuopumuksesta. Sakkoa kertyi 1 360 euroa.

Luoma oli valittanut hovioikeuteen käräjäoikeuden määräämästä alkolukon käytöstä, jota hän piti liian kalliina.

Alun perin Luoma oli ehdottanut itse alkolukolla valvottua ajokieltoa. Hovioikeus ei poistanut alkolukon käyttövelvoitetta, joka jatkuu maaliskuulle 2012. Luoma oli laskenut, että lukon käytöstä kertyy kustannuksia 4 180 euroa.

Kuntayhtymän johtaja Rissanen ei vielä tässä osannut kertoa, laitetaanko Luoman hoitama suunnittelujohtajan tehtävä haettavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.