"Kriisikunta" mainittu – Kunnanjohtaja varoittelee jo mustapukuisista miehistä ja vesifuusio olisi oljenkorsi

Siilinjärven kunnan talous on ennusteen mukaan vakavissa vaikeuksista. Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen avasi asiaa ja sen vaikutuksia koolle kutsumilleen kuntapäättäjille. Koollekutsusta ja tuoreista talousluvuista kertoi paikallislehti Uutis-Jousi.

Tämän hetken ennuste tälle vuodelle näyttää 8,7 miljoonaa euroa miinusta. Kun viime vuoden alijäämä oli 4,5 miljoonaa euroa ja KYSin sairaanhoitokuluistakin on tulossa lisälasku, kunnanjohtaja pelkää, että Siilinjärvi on kriisikuntien joukossa vuonna 2024, jos alijäämiä ei siihen mennessä saada katettua.

–  Ellei saada, tulevat mustapukuiset miehet ja sanovat, että mitäs te sitten teette, Lötjönen sanoo Uutis-Jousessa.

Jos yksittäinen kunta päätyy kriisikunnaksi, valtiovarainministeriön nimeämä työryhmä valmistelee sille talouden tasapainottamisohjelman. Kunta saatetaan ohjata myös kuntaliitokseen.

Siksi Lötjönen pitää merkittävänä, että vesilaitosfuusio Kuopion kanssa viedään maaliin ja saadaan lisäaikaa paikata alijäämä fuusion tuoman 13 miljoonan euron turvin.

– Vaikka fuusio ei toteutuisikaan, voimme elää sen tilanteen kanssa.

– Mutta se 13 miljoonaa antaisi meille vuoden lisäaikaa.

Siilinjärven talous on heikossa hapessa usean eri syyn takia. Esimerkiksi verotulokertymä on ollut ennakoitua pienempi kun taas kunnan toimintakulut ja rakennusten korjausmenot ovat kasvaneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Peltikolari Kauppakadulla Varkaudessa – Henkilöauto ja matkailuauto kolaroivat

Metsäpalojen etsijät nousevat jälleen ilmaan – itärajankin taakse tähystetään

Saanan savusaunalle tunnustusta

Ilmoitukset jäterikkomuksista ovat harvinaisia – Syyllisiä ei usein löydetä

Hassan oli lähdössä tapaamaan tyttöystävänsä vanhempia, sitten soitti poliisi – "Antakaa hänen jäädä", vetoavat läheiset Kuopiossa

Helle sai ihmiset sankoin joukoin rannoille – Lämmin sää jatkuu ainakin viikonloppuun, myös paikalliset sateet mahdollisia

Rautalammilla selvitetään, vaikuttaako raskas liikenne putkien hajoamiseen – "Asiantuntijat eivät ottaneet huomioon, että töyssyt voisivat vaikuttaa putkien kuntoon"

73-vuotias mies vangittu Lapinlahden henkirikoksesta – uhri oli 60-vuotias mies

Ruotsalainen rotututkija kaivoi savolaisten kalloja ylös 1800-luvulla – ruotsalaiset pyytävät nyt anteeksi

Pakettiauto törmäsi tierumpuun Iisalmessa - kaksi loukkaantui vakavasti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.