Kristiina Järvenpäästä tulossa Rantasalmen kunnanjohtaja

Rantasalmen kunnanhallitus esittää yksimielisesti Suomenniemen kunnanjohtajaa, Kristiina Järvenpäätä (s. 1958), Rantasalmen uudeksi kunnanjohtajaksi.

Sitoutumaton Järvenpää on yllätysnimi kunnanjohtajaksi. Hän antoi suostumuksensa vasta tämän viikon maanantaina. Kunnanhallitus teki valintansa tiistaina, ja ensi maanantaina on valtuuston vuoro sinetöidä valinta.

- Jätin suostumukseni viime tipassa siksi, että halusin odottaa Parikkalan kunnanhallituksen päätöstä. Hain jo aiemmin Parikkalan kunnanjohtajaksi. Maanantaina selvisi, että olen Parikkalaan varasijalla. Jos minut valitaan maanantaina Rantasalmelle, vedän mitä todennäköisemmin hakemukseni Parikkalasta pois, Järvenpää kertoo.

Rantasalmen kunnanjohtajan virkaan tuli Järvenpään lisäksi 12 hakemusta. Hakijoista viisi haastateltiin.

Kunnanjohtaja bongaa lintuja Lahdessa syntynyt Järvenpää on työskennellyt vuodesta 2006 lähtien runsaan 800 asukkaan Suomenniemen kunnanjohtajana. Sitä aiemmin hän oli 19 vuotta Mäntyharjun kunnan palveluksessa ensin henkilöstösihteerinä ja sen jälkeen hallintojohtajana. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

- Tulisin erittäin mielelläni Rantasalmelle. Isäni suku on muuten Rantasalmelta kotoisin. En tosin tiedä, onko minulla vielä siellä sukulaisia. Muistan vain, että olin lapsena isäni kanssa tutkimassa sukua Rantasalmella, Järvenpää kertoo.

Rantasalmi kiehtoo Järvenpäätä myös siksi, että se tarjoaa oivat mahdollisuudet lintu- ja luontoharrastuksille.

- Voin jo nyt luvata, että minut nähdään usein Rantasalmen lintutornilla. Vielä en ole tosin siellä käynyt, vaikka liikunkin pitkiä matkoja bongattavien lajien perässä, kertoo Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtajana toimiva kunnanjohtaja.

Järvenpää on kolmen pojan eronnut äiti. Hän jakaa nuorimman, 17-vuotiaan poikansa kanssa asunnon Mäntyharjussa. Poika opiskelee viikot Mikkelissä.

- Jos minut valitaan, luovun Mäntyharjun asunnosta ja muutan kokonaan Rantasalmelle, hän suunnittelee.

Kunnanjohtajaehdokas kuvailee itseään yhteistyökykyiseksi ja helposti lähestyttäväksi ihmiseksi.

- Tahdon tehdä asioita muiden kanssa yhdessä, hän toteaa.

Järvenpää on valmis aloittamaan uudessa työssä mahdollisimman pian, ei kuitenkaan ennen ensi vuoden alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.