"Kuka osaisi avata oven, jos pitäisi päästä ulos?"

Kuopion Liikenteen linjan 22 matkustajat kokivat maanantaina iltapäivällä erikoisen tilanteen, kun linja-auton kuljettajien vuoronvaihto ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Matkustajat odottivat uutta kuljettajaa Petosentiellä varttitunnin.

Keskustasta Pirttiin kello 15.35 lähteneen linja-auton matkustaja kertoo Savon Sanomille, että yleensä vuoronvaihto tapahtuu sujuvasti, kun vuoroaan odottava kuljettaja on valmiina Petosentien ensimmäisellä pysäkillä. Nyt häntä ei kuitenkaan näkynyt.

– Kuljettaja soitti puhelun ja sanoi, että uusi kuski tulee minuutin päästä. Sitten hän hyppäsi autosta ulos ja sulki bussilastillisen ihmisiä sisälle. Odotimme uutta kuskia 10-15 minuuttia.

Pitkästä odotusajasta ja epätietoisuudesta huolimatta tunnelma linja-autossa pysyi ainakin päällisin puolin rauhallisena.

– Kaikki oli ihan hiljaa. Minua rupesi huolestuttamaan, että kuka osaisi avata oven, jos pitäisi päästä ulos, matkustaja kertoo.

Kuopion Liikenteen toimitusjohtaja Riku Sand ei ollut kuullut tapahtuneesta maanantai-iltaan mennessä. Hän aikoo selvittää tiistaina tapahtumien kulun linjan kuljettajien ja esimiesten kanssa.

– En ole kuullut, että tällaista olisi tapahtunut koskaan aiemmin. Jos näyttää, että nykyisissä toimintatavoissa on ongelma, niitä täytyy muuttaa, Sand toteaa.

Sandin mielestä kuski on toiminut oikein laittaessaan ovet kiinni, sillä pakkasella bussin lämpötila laskee nopeasti, mikäli ovia pidetään auki. Suljetusta bussista pääsee kuitenkin aina ulos, vaikka kuski ei olisi paikalla.

– Ovissa on aina hätäkatkaisijat, Sand kertoo.