Kuntalaskennan kauppa elää yhä Pieksämäellä

Pieksämäen kaupungin omistaman Kuntalaskenta Oy:n myymistä ei ole unohdettu, vaikka ostaja jo kertaalleen vetäytyi kaupasta oikaisuvaatimuksen takia.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 16.4. yhtiön hallitukselle, yhtiökokoukselle ja toimitusjohtajalle annettavaa evästystä. Siinä Kuntalaskenta Oy:ta ohjeistetaan myymään hallussaan olevat osakkeensa Administer Oy:lle ja valitsemaan toimitusjohtajakseen Administer Oy:n nimeämän henkilön.

Kuntalaskenta Oy:n hallussa on 49,9 prosenttia osakkeistaan. Ne on lunastettu aikanaan Silta Oy:lta yhteisyrityksen siirryttyä kokonaan kaupungin omistukseen.

Pieksämäen kaupunginhallitus päätti maaliskuussa myydä talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tuottavan yhtiönsä Administer Oy:lle. Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus ja ostaja vetäytyi kaupasta pitkällisen valituskierteen pelossa.

Pieksämäen kaupunki on ollut halukas myymään yhtiön, jonka toiminta supistuisi merkittävästi maakuntauudistuksen toteutuessa. Ostaja, iso valtakunnallinen taloushallinnon palveluyritys, puolestaan on havitellut laajentumista kuntalaskennan kentälle. Sopimuksen mukaan Administer Oy säilyttäisi Kuntalaskennan toiminnan Pieksämäellä ja tavoittelisi merkittävää liikevaihdon ja henkilöstön kasvua.