Kuopio-Tahkon kansainvälinen matkailu kaipaa piristysruisketta

Kuopio–Tahkon alueen kansainvälinen vetovoima ei ole kilpailukykyinen, käy ilmi Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n tekemästä selvityksestä. Selvityksen pohjalta on tehty suunnistelma alueen kansainvälisen matkailun kehittämiseksi.

Selvityksen mukaan alueelle saapuvista matkailijoista 10 prosenttia on ulkomaalaisia, kun koko Suomen keskiarvo on 35 prosenttia. Lähes puolet alueen kansainvälisistä matkailijoista tulee Venäjältä. Kuopio–Tahko Markkinoinnin mukaan on ongelmallista, jos yhden asiakasryhmän käyntimäärien heilahtelut voivat vaikuttaa voimakkaasti koko alueen matkailuun.

– Tällä hetkellä alueen kohdemarkkinoiden määrä on liian rajoittunut kilpaileviin matkailualueisiin nähden ja se on vaarallista. Tämä on tunnistettu ja samalla on kuitenkin havaittu, että kasvupotentiaali matkailussa on pitkälti ulkomailla. Niinpä on päätetty, että kansainvälisen matkailun kehittämiseen keskitytään nyt laajalla rintamalla”, kertoo Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Selvityksen mukaan alueen suurimpana vahvuutena on luonto, joka on kuitenkin huonosti tuotteistettu. Kuopio-Tahko Markkinointi Oy toimitusjohtajan Wille Markkasen mukaan matkailussa parannettavaa on tuotteistamisessa, saavutettavuudessa ja markkinoinnissa.

– Meillä on erittäin hyviä ohjelmapalveluyrityksiä, mutta ne ovat vielä pieniä eikä heidän matkailutuotteita ole viety kansainvälisiin jakelukanaviin. Lisäksi lentoliikenteen jälkeen muu liityntäliikenne on huonoa, koska esimerkiksi Tahkolle ei mene kesäaikaan yhtään bussilinjaa, mikä on selkeä este ulkomaalaisilla matkailijoille.

Uusimmat

Savo

Snellmaninpuiston parturointi alkaa maanantaina – talvella puistossa käytössä vain yksi väylä neljästä

Kuopion vankilasta löytyi huumeita – ehdotonta tuomiota istuvalle lisää vankeutta

Savoon 3,5 miljoonaa euroa tukea Veikkauksen voittorahoista

Ylä-Savon tulevaisuusfoorumi saamassa tuulta alleen - Pielavedeltä vihreää valoa

Paikallinen kiinteistösijoittaja osti teollisuustontin Pielaveden kirkonkylältä – hankki aiemmin myös teollisuushallin

Suomen köyhin kunta antoi eniten hyväntekeväisyyteen – Rautavaaran Yhteisvastuu-potti omassa luokassaan

Ammattivarkaat kiersivät 17 myymälää kuukaudessa eri puolilla Suomessa – joka liikkeestä laukuttain tavaraa mukaan

Huumeita tilannut mies etsi myynnissä olleita asuntoja, joiden postilaatikoita yritti käyttää salaa tilauksiinsa

Kuinka seurakuntavaaleissa kävi sinun kotipaikkakunnallasi? Katso tästä läpimenneet

Kuopion yhteiseen kirkkovaltuustoon lähes puolet uusia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.