Kuopio juhli myös lapsiperheiden kanssa – katso kuvat!

Puijo liikuttaa -tapahtuma järjestettiin sunnuntaina osana viikonlopun Kuopio juhlii -tapahtumia.

– Muut tapahtumat painottuvat perjantaille ja lauantaille, tämä on aidosti koko perheen liikunnallinen päivätapahtuma, Kuopio Festivals ry:n Antti Lyytinen kertoo.

Sää suosi Puijolla liikkuneita. Päivän aikana muun muassa taiteiltiin luonnossa, kerrottiin luontotarinoita, opeteltiin tunnistamaan sieniä, ihmeteltiin hyönteisiä ja perhosia, tutustuttiin kaupungin ulkoilumahdollisuuksiin ja testailtiin rullahiihtoa.

Puijo liikuttaa -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma oli osa Metsä 2014 -hanketta, tällä kertaa järjestelyvastuu oli Kuopio Festivalsilla. Mukana tapahtumaa toteuttamassa oli kymmenkunta yritystä ja yhteisöä.

Lyytinen uskoo, että Puijolla liikutaan myös ensi vuonna jossakin muodossa.

– Täytyy odotella kävijöiltä ja mukana olleilta toimijoilta palautetta ja pohtia sitten, miten tapahtumaa voisi edelleen kehittää.

Kuopio juhlii -viikonlopun aikana kaupungissa järjestettiin monipuolisesti tapahtumia. Puijo liikuttaa -tapahtuman lisäksi järjestettiin muun muassa Satoa-ruokafestivaalit, Elonkorjuujuhla, Tieteen päivät ja Poliisin päivä. Suureen osaa Kuopion museoista oli viikonlopun aikana vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.