Kuopio ohjeisti kouluun palaamisessa

Kuopion kaupunki lähetti Wilma-järjestelmän kautta perjantaina ala- ja yläkoululaisille ohjeet kouluun palaamista varten. Lukuvuoden lopun aikana tarkoitus on keskittyä oppimisen lisäksi oppilaiden kohtaamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Koulut alkavat uudestaan 14. toukokuuta.

Opetusjärjestelyissä otetaan huomioon tartuntariskin torjumiseen tähtäävät toimenpiteet. Koulupäivän aikana esimerkiksi vältetään lähikontakteja, eri oppilasryhmien välisiä kohtaamisia rajoitetaan ja oppilaita ohjataan hyviin hygieniakäytäntöihin.

Oppilaan pitää osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty erityisestä syystä vapautusta. Tiedotteessa korostetaan, että kouluun ei saa tulla sairaana. Muita syitä voivat olla esimerkiksi perheen juhla. Oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran näkökulmasta riskiryhmään on hyväksyttävä peruste poissaoloon. Muu syy voi olla myös olla huoli pandemiasta.

Tiedotteessa korostetaan, että terveysviranomaisten näkemys on, että koulujen avaaminen on turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.