Kuopio ottaa vetovastuun kelkkareiteistä

Kuopion kaupunki on isäntäkunta Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistamisessa ja rakentamisessa. Hankkeen tavoitteena on virallistaa noin 125 kilometriä moottorikelkkareittiä.

Samaan aikaan menossa on reittihanke Koillis-Savossa, joka on näin yhdistymässä uuteen hankkeeseen. Hankkeen kustannukset ovat noin 1,7 miljoonaa euroa. Hankehakemus on tarkoitus jättää tammikuussa.

- Yhteinen hanke on kustannustehokkaampi, totesi reittivastaava Hannu Koponen Pohjois-Savon ely-keskuksesta.

Koillis-Savossa on tällä hetkellä virallistettua kelkkareittiä noin 90 kilometriä. Yhteensä Koillis-Savon alueen reittien pituus tulee olemaan 320 kilometriä.

Hanke on kuitenkin herättänyt voimakasta vastustusta Koillis-Savon alueella, eniten Nilsiässä ja Juankoskella. Tänään tiistaina Kansalaisten Maastoliikenne -yhdistyksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa Juankoskella pohditaan sitä, huonontaako uusi maastoliikennelaki maanomistajan asemaa.

Yhdistyksen näkemyksen mukaan lakiehdotus huonontaisi maanomistajien mahdollisuutta estää kelkkareittien perustamista mailleen.

- Reitistöjen kokonaismäärää ei olla nostamassa. Reittien ja kelkkaurien määrä päinvastoin vähenee Pohjois-Savossa näiden hankkeiden myötä, Koponen sanoi.

Hänen mukaan Ylä-Savon alueella on täysin vastaavanlaisella menettelyllä virallistettu jo 200 kilometriä kelkkareittiä. Niistä on rakennettu jo 170 kilometriä.

- Hankkeen toteutumisen jälkeen maanomistajatkin ovat olleet tyytyväisempiä kuin vielä neuvotteluvaiheessa, totesi Koponen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.