Kuopio rakentaa ensimmäisen kerran allianssina

Kuopion kaupunki toteuttaa Savilahden infran rakentamisen allianssi-hankkeena; Savilahden allianssi kulkee nimellä Salli.

Kaupunki on hakenut kumppania kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä. Tarjousten vertailu ja rahoituspäätösesitys käsiteltiin kaupunkirakennelautakunnassa keskiviikkona. Allianssikumppanuuden voitti nimellä Sawon syke yhteenliittymä Graniittirakennus Kallio Oy ja Pöyry Oy.

Alunperin hakemuksen jätti viisi allianssikumppania. Ensimmäisessä vaiheessa kaupunkirakennelautakunta valitsi marraskuussa kolme tarjoajaehdokasta.

Kaupunki on käynyt kolmen ehdokkaan kanssa tammikuussa kahdenkeskiset sopimusneuvottelut ja kehitystyöpajat. Tämän jälkeen kaikki tarjoajat jättivät laatu- ja hintatarjouksensa IS-Hankinta Oy:lle. Kaupunki valitsi allianssikumppanin kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Tilaajan apuna allianssimenettelyn läpiviennissä on konsulttina Vison Oy.

– Allianssi on uusi toteutusmuoto, joka on kaupungin käytössä ensimmäistä kertaa. Savilahti on niin ison kokoluokan hanke, että haluamme edetä suoraviivaisesti. Tällä voidaan nopeuttaa hanketta ja saada kustannushyötyjä. Allianssi miettii yhdessä järkevintä toteutustapaa.

Sopimusosapuolet vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta yhteisellä organisaatiolla jakaen hankkeen hyödyt ja riskit.

Savilahden uudet kadut ja sillat valmiit jo kolmen vuoden päästä

Uusimmat

Savo

Ei enää valkoisia seiniä, kodin yleissävy on nyt pehmeä – katso kuvasarja messuilta

Kuopion kaupunginjohtaja: Tämän päivän päiväkodit ovat huomisen vanhainkoteja

Rakkaus sai Huiping Zhanin, 28, jäämään Kuopioon – Pertti Tuovinen, 78, sanoo, että joka paikka on täynnä mummoja ja pappoja

Jäänveisto ihmetytti kuopiolaisia: Lasimainen eleganssi vei voiton

Kuutamoluistelu kokosi isot ihmismassat Kallavedelle – katso tunnelmalliset kuvat jäältä

Iisalmen hallintojohtaja on huolissaan päätösten avoimuudesta – kuntien työntekijöitä on peloteltu ylivarovaisiksi

Luonnon Ystäväin Yhdistys niukkasanainen Antikkala-kiistan uudesta käänteestä – "Laskettelun takia ei pidä saattaa uhanalaista lajia vaaraan"

Kuopion jäänveistokilpailun voittaja on tässä – musiikki ja tanssi valloitti sekä tuomariston että yleisön

Rautalammin kunnanjohtajasotkussa painava päätös: hallinto-oikeus asettui kunnanvaltuuston puolelle

Poliisi takavarikoi ison määrän apteekista varastettuja huumelääkkeitä – yhdelle miehistä tuomio myös puremisesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.