Kuopio rakentaa ensimmäisen kerran allianssina

Kuopion kaupunki toteuttaa Savilahden infran rakentamisen allianssi-hankkeena; Savilahden allianssi kulkee nimellä Salli.

Kaupunki on hakenut kumppania kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä. Tarjousten vertailu ja rahoituspäätösesitys käsiteltiin kaupunkirakennelautakunnassa keskiviikkona. Allianssikumppanuuden voitti nimellä Sawon syke yhteenliittymä Graniittirakennus Kallio Oy ja Pöyry Oy.

Alunperin hakemuksen jätti viisi allianssikumppania. Ensimmäisessä vaiheessa kaupunkirakennelautakunta valitsi marraskuussa kolme tarjoajaehdokasta.

Kaupunki on käynyt kolmen ehdokkaan kanssa tammikuussa kahdenkeskiset sopimusneuvottelut ja kehitystyöpajat. Tämän jälkeen kaikki tarjoajat jättivät laatu- ja hintatarjouksensa IS-Hankinta Oy:lle. Kaupunki valitsi allianssikumppanin kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Tilaajan apuna allianssimenettelyn läpiviennissä on konsulttina Vison Oy.

– Allianssi on uusi toteutusmuoto, joka on kaupungin käytössä ensimmäistä kertaa. Savilahti on niin ison kokoluokan hanke, että haluamme edetä suoraviivaisesti. Tällä voidaan nopeuttaa hanketta ja saada kustannushyötyjä. Allianssi miettii yhdessä järkevintä toteutustapaa.

Sopimusosapuolet vastaavat yhdessä hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta yhteisellä organisaatiolla jakaen hankkeen hyödyt ja riskit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savilahden uudet kadut ja sillat valmiit jo kolmen vuoden päästä

Uusimmat

Savo

"Emmä tiiä" oli suosituin tilaus, ravintoloitsija pisti lasten menun uusiksi – narina väheni huomattavasti

Kuopiossa paljastui valehoitaja – syyttäjän mukaan nainen käytti hoitaja-nimikettä luvatta vuosia

Malli kertoi sairaudestaan ensimmäistä kertaa miehelle – spontaani "Hyi ...tu!"-reaktio tuntui pahalta, vaikka mies katui sanojaan heti

Murtovaras vei omaisuutta omakotitalosta

Puijon tornin kesäkorsetti on valmis viikonloppuna

Luvatta toiminutta päiväkotia uhkaa sulkeminen Iisalmessa – kiinteistön omistaja ei suostu korjauksiin

Kuopio moninkertaistamassa robottien käytön kotihoidossa – yhä usemmalle vanhukselle kone, joka kertoo lääkkeiden ottamisesta

Kaksi kaaharia pakeni crossipyörillä moottoripyöräpoliisia Kuopiossa – pako päättyi metsään poliisikoira perässä

Lämmin sää siivitti Pohjois-Savon mansikkakauden täyteen vauhtiin – perinteinen suosikkilajike ei aivan vielä kypsä

Varattomalta kuopiolaiselta liikemieheltä löytyi yli 700 000 euroa käteistä – Viranomaiset etsivät rahakätköä kaikin keinoin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.