Kuopio sai uudet verkkosivut

Kuopion kaupungin verkkosivut ovat uudistuneet. Englannin- ja venäjänkieliset verkkosivut uudistetaan vielä tämän vuoden aikana.

Kaupungin tiedotteen mukaan verkkosivujen ilmettä on kevennetty kaupungin graafisen ilmeen mukaisilla harmaan eri sävyillä entisen punaisen värimaailman sijaan.

Sivuston yläreunassa on navigaatiopalkki, josta avautuvat palvelut aiheittain: asuminen ja ympäristö, päivähoito ja opetus, sosiaali- ja terveyspalvelut, työllisyys ja yrittäminen, vapaa-aika ja hyvinvointi, Kuopion kaupunki sekä asiointi ja neuvonta.

Etusivulle on nostettu tuoreimmat uutiset ja muut ajankohtaiset asiat. Lisäksi asioita, ilmiöitä ja tapahtumia pystyy seuraamaan ja kommentoimaan some-seinän kautta. Chat-kanavalla voi kysyä kaupungin palveluista sekä matkailupalveluista. Sisältösivuilla kaupungin palvelut on ryhmitelty otsikoittain kuten aiemmilla verkkosivuilla.

Kaupungin verkkosivuja kehitetään edelleen. Niinpä sisältöä täydennetään ja toiminnallisuutta parannetaan palautteiden perusteella.

Vuoden 2016 osalta uudistuksen kustannukset olivat noin 100 000 euroa. Summaan kuuluu tekninen toteutus sivuston toiminnallisuuden ja rakenteen uudistamisen osalta. Summa sisältää myös yhden päätoimisen projektihenkilön palkan.

Vuonna 2015 tehty verkkosivujen ylläpito-ohjelman versionvaihdos sekä palvelinympäristön uudistaminen maksoi lisäksi 113 000 euroa. Hankkeeseen on varattu tälle vuodelle rahaa vielä 55 000 euroa.

Hankkeessa oli päätoiminen projektihenkilön lisäksi opiskelija ja harjoittelija muutaman kuukauden ajan.

Sivuston teknisestä toteutuksesta on vastannut Visma Consulting Oy ja ylläpidosta Istekki Oy.