Kuopiolainen juhlakakku johtaa lisäainekisaa

Kuopiolaisen Truben leipomon Romance-kakku saa kyseenalaista julkisuutta perjantain Iltalehdessä. Kakku johtaa paraislaisen ravintovalmentajan Christer Sundqvistin blogissaan käynnistämää lisäainekisaa.

Jutun mukaan kakussa on kaikkiaan 28 E-alkuista lisäainetta.

- Lisäaineitten lukumäärä ei sellaisenaan ole haitallista, jos ne ovat sallittuja. Ei minua niden takia pelottaisi tuota kakkua ostaa, kommentoi Elintarvikeviraston ylitarkastaja Taina Rautio uutista.

- Suuri lisäaineitten määrä kertoo, että siinä on käytetty hyvin pitkälle prosessoituja komponentteja. Tässäkin on 7-8 maidosta erotettua aineosaa, joista sitten on rakennettu keinotekoisesti uutta.

Truben leipomon tuotteet pitävät tällä hetkellä hallussaan kolmea kärkisijaa Sundqvistin kokoamalla listalla. Jaetulla toisella sijalla ovat Marsipaanikakku äidille ja Mansikkakakku äidille, kummassakin 24 E-lisäainetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.