Kuopiolaiset ravintolayritykset yhdistävät voimansa Introssa – tuttu ravintola menee remonttiin

Kuopiolaiset ravintola-alan yritykset Vararengasravintolat Oy ja Kuopion Malja Oy perustavat uuden yhtiön, joka alkaa pyörittää ravintola Introa. Tällä hetkellä Intro on kokonaan Vararengasravintoloiden omistama.

Intron baarin puoli menee lähiaikoina remonttiin muutamaksi viikoksi. Nykyinen ruokapuoli jatkaa toimintaansa normaalisti ainakin suurimman osan remonttiajasta. Remontin aikataulu tarkentuu, kun uusien baarikalusteiden toimitusaika ratkeaa.

– Intron liikeideaa viedään muutama naksu eteenpäin, sanoo Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Mika Hämäläinen.

Ruokapuoli säilyy lähes ennallaan, mutta baarissa tarjonta laajenee muun muassa käsityöläisoluisiin. Uusia asioita ovat myös sosiaalinen ruokailu ja urheilutarjonta.

– Kuopiossa ei ole ollut vähään aikaan sporttiin panostavaa ravintolaa. Sitä haluamme tarjota myös, sanoo Maljan toimitusjohtaja Janne Seppälä.

– Esimerkiksi NHL:n ratkaisupelit tulevat yleensä yöllä. Maaliskuussa voimaan astuvan anniskelulain myötä niiden näyttäminen ravintolassa tulee mahdolliseksi.

Yhteinen ravintola on pyörinyt Hämäläisen ja Seppälän ajatuksissa jo pidempään.

– Ensimmäinen yhteinen projektimme oli vuonna 1995 Akateeminen startti ja sen jälkeen yhteistyötä on tehty paljon. Nyt oli sitten aika yhteiselle ravintolalle, Hämäläinen sanoo.

Yhtiöt aikovat paljastaa uuden Intron ja yrityksen nimen vasta myöhemmin.