Kuopiolaiset tavaroitta jumissa Bangkokissa

Kuopiolaiset Auli Heinonkoski, Markku Heikkinen ja heidän poikansa Miika-Markus ovat odottaneet lentoa koti-Suomeen Bangkokissa kaksi päivää ilman matkatavaroita.

- Olemme ostaneet parit vaatekerrat ja kosmetiikkaa, Heinonkoski kertoo hotelliltaan Bangkokista.

Koneellinen Finnmatkojen Thaimaan-lomailijoita jumittui tiistai-iltana Bangkokiin, kun kone, jolla heidän piti lähteä, jäi sumun takia Abu Dhabiin. Kun siitä esteestä päästiin, iski Air Finlandin lentäjien lakko. Matkustajat ehtivät kuitenkin tiistaina kentälle ja lähtöselvitykseen, minkä yhteydessä he luovuttivat matkatavaransa. Lennon peruuntumisesta huolimatta tavarat piti jättää kentälle.

Matkalaisten on määrä päästä lentoon tänä iltana puoli yhdeksältä Bangkokin aikaa eli puoli neljältä iltapäivällä Suomen aikaa.

- Lähtöajasta on ollut ristiriitaista Suomea. Siitä, mitä Suomesta on kuultu ja luettu netissä, ei ole välttämättä ollut matkanjärjestäjällä tietoa. Ensin meidän piti lähteä kolmelta, sitten kahdeksalta - ja viimeisen tiedon mukaan puoli yhdeksältä, Heinonkoski kertoo.

Heinonkosken-Heikkisen perhe on pysytellyt tyytyväisellä mielellä paluun viivästymisestä huolimatta.

- Olemme ilmoittaneet työnantajillemme ja pojan koululle, että emme pääse vielä kotiin. Meille järjestyi hyvä hotelli ja saamme kolme ruokaa päivässä. Lämmintä on yli 30 astetta, perheen äiti kertoo.

Jos lähtö torstai-iltana toteutuu, lento laskeutuu Helsinki-Vantaalle varhain perjantaiaamuna.

- Katsotaan, jaksaako mies ajaa Kuopioon vai jäämmekö vielä yhdeksi yöksi Helsinkiin. Mukavahan se olisi kotiin jo päästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Phuketissa myös kuopiolaisia odottelijoita