Kuopiolaisten opiskelijoiden arki esillä Youtube-sarjassa - "Kamera jatkuvasti iholla"

Maaliskuussa Youtubessa alkava realitysarja esittelee kymmenen opiskelijanuoren nuoren arkea Kuopiossa.

Kuopion kaupunki haluaa tilaamallaan sarjalla kertoa uudenlaisella tavalla Kuopiosta niille nuorille, jotka pohtivat opiskelupaikkaa. Katsoja pääsee seuraamaan opiskelijoiden ilonaiheita ja haasteita läheltä. Opiskelijoiden päivät ovat pitkiä, opiskelun ohessa on käsiteltävät kaikkea sitä, mitä elämä tuo tullessaan ja tavoiteltava omia unelmia.

Sarjassa opiskelijat nähdään opiskelemassa ja opiskelijatapahtumissa, harrastusten parissa ja baaririennoissa.

– Kuvausryhmänsä kanssa lähes yötä päivää nuorten mukana kulkenut vastaava tuottaja-ohjaaja Tuomas Moilanen kertoo vaikuttuneensa siitä, kuinka ennakkoluulottomasti päähenkilöt avasivat elämänsä ja sitoutuivat kuvauksiin.

– Oli upeaa nähdä, kuinka luontevia nuoret olivat, vaikka kamera oli jatkuvasti lähes iholla. Jännitimme aluksi, miten päätähtemme selviävät tiiviistä kuvausviikosta, mutta he ylittivät kaikki odotuksemme. Saimme talteen ainutlaatuisia hetkiä, Moilanen kertoo.

Skopa-nimisen Sarjan päähenkilöt ovat Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston, Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston sekä Kuopion alueen urheiluakatemian opiskelijoita.

Viisiosaisen sarjan ensimmäinen jakso ilmestyy Youtubeen 22. maaliskuuta.

Sarjan nimi Skopa on saanut inspiraationsa yhdestä Kuopio-nimen historiatulkinnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.