Kuopion, Iisalmen ja Varkauden keskustat pimenevät lauantaina

Pohjois-Savossa ainakin Kuopio, Iisalmi ja Varkaus osallistuvat yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa kansainväliseen Earth Hour -tapahtumaan.

Iisalmessa lauantai-iltana valot sammutetaan ainakin vesitornista ja Paloisvirran sillalta. Kuopion keskustassa pimenevät kaupungintalo ja Lyseon lukio, kauppahallin ja museon julkisivuvalaistus sekä taidemuseon ikkunavalaistus.

Lisäksi julkisivuvaloja sammutetaan Puijon Tornista, Scandic Kuopiosta sekä Aapelin, H-talon, Vihtorin, Matkuksen ja Ikean kauppakeskuksista. Kuopion tähtitieteellinen seura Saturnus järjestää maksuttoman tähtinäytöksen Kuopion tähtitornilla sään salliessa.

Varkauden Rossossa ja Hotel Oskarissa voi nauttia kynttiläillallista ja Varkauden seurakunta on mukana sammuttamalla pääkirkon valoheittäjät sekä pitämällä iltahetken pääkirkossa klo 20.30-21.30. Tapahtumaan osallistuvat myös Mekaanisen musiikin museo, Navitas kiinteistöt sekä Sodexo Navitas Taitotalo.

Maailman suurimpaan kynttiläillalliseen ottavat osaa Kuopiossa ainakin Isä Camillo, Musta Lammas ja Pannuhuone. Myös kaikki PeeÄssän ravintolat koko Pohjois-Savossa ovat mukana tapahtumassa, ravintoloiden ja hotellien lisäksi tänä vuonna myös ABC-liikenneasemat. Hotelleissa vähennetään valaistusta aulassa ja kannustetaan majoittuvia asukkaita vähentämään valaistusta huoneissaan.

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit haastavat kaikki asukkaat sekä paikalliset yhteisöt mukaan Earth Hour -kampanjaan ja sammuttamaan valoja tunnin ajaksi kello 20.30–21.30.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille.