Kuopion Kauppakadun ja Vuorikadun liittymän liikennevalot aiotaan poistaa

Kuopion kaupunkirakennelauta päättää ensi viikon keskiviikkona Vuorikadun ja Kauppakadun risteyksessä olevien liikennevalojen poistamisesta.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen esittää kaupunkirakennelautakunnalle, että liikennevalot poistetaan Kauppakadun ja Vuorikadun liittymästä. Esityksessä todetaan myös, että liikennevalojen poistamisen myötä liittymä tulisi toteuttaa korotettuna.

Esityksen perusteluissa todetaan, että liikennevalojärjestelyistä on pyydetty lausunnot Kuntaliitosta, Liikennevirastosta ja poliisilta.

Liikennevirasto ja Kuntaliitto eivät ottaneet kantaa järjestelyjen laillisuuteen, ja poliisin mielestä nykyisen kaltainen järjestely on valvonnallisesti hankala ja tulokseton.

Lisäksi liikennemäärät ovat liikennevalojen suunnitteluohjeen mukaan sellaiset, että niiden puolesta liikennevalot voidaan jättää pois.

Myös Kauppakadun ja Kuninkaankadun liikennevalo-ohjaus aiotaan poistaa ja liittymäalue Kuninkaankadun suunnasta tehdä korotettuna, kuten Kauppakadun ja Kuninkaankadun yleissuunnitelman hyväksymisen yhteydessä on esitetty.

Sen sijaan Kauppakatu–Maaherrankatu liittymän liikennevalo-ohjaus aiotaan säilyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.