Kuopion Mutteripubia rakennetaan kovaa vauhtia tulipalon jälkeen: "Periksi ei anneta"

Kuopion Saarijärvellä tulipalossa tuhoutunut lähiöpubi, Mutteri Pub, avautuu uudelleen ensi keväänä. Uusi rakennus on nousemassa jo seinien ja katon korkeudella. Avajaisia on tarkoitus viettää arviolta maaliskuussa, sanoo yrittäjä ja rakennuksen omistaja Mikko Tujamola.

– Pikaisella aikataululla pyritään avaamaan. Runko joudutaan osittain vaihtamaan uudistuksessa, mutta hyvällä mallilla ollaan.

Pubi saa remontissa myös noin 10 neliömetriä lisää tilaa.

– Vähän tehdään väljyyttä baariin, mutta ei liikaa, jotta se pysyy edelleen tiiviinä ja tunnelmallisena paikkana. Terassia tulee ja muutenkin vähän uudistetaan paikkaa nykyaikaisemmaksi, Tujamola kertoo.

Myös paikan nimi on vielä ratkaisematta.

– Eihän se enää Mutteri Pub ole muotonsa takia, joten saatetaan pitää nimikilpailu uudesta nimestä. Sitä ei tosin ole päätetty vielä.

Kaikki entiset työntekijät saavat halutessaan jatkaa uudessakin ravintolassa.

– Nykyäänhän ravintolat eivät ole mitään bisnestä, vaan enemmänkin palvelua ihmisille. Saarijärvi kuihtuu muutenkin, niin ei anneta periksi tämän asian kanssa.

Vuodesta 1994 Kuopion Saarijärvellä baarina toiminut rakennus vaurioitui pahoin ravintolalaitteineen aamuyöllä toukokuussa. Puurakenteinen Mutteri Pub vahingoittui kauttaaltaan, vaikka palomiehet saivat suojattua osaa itse rakennuksen kantavista rakenteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Mutteri Pubin tulipalo oli tuhopoltto

Lähiö menetti baarinsa palossa - Suomi-Ruotsi -peli jää katsomatta

Katso kuvat: Baari syttyi pian sulkemisen jälkeen - poliisi tutki palopaikan

Pubirakennus tuhoutui tulipalossa Kuopion Saarijärvellä