Kuopion Perheentalo on yhä ilman tiloja

Kuopioon perusteilla olevan Perheentalon hankevastaavat vetoavat Kuopion kaupunginvaltuustoon saadakseen tilat talolle. Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Pelastakaa Lapset ry:n hallintovastaava Anne-Maria Saaristo, koordinaattori Johanna Marttinen ja ohjaaja Liisa Törn.

Perheentalo on kaikille perheille päivittäin avoinna oleva yhteisötalo, jonka tehtävä on tukea lapsiperheiden arjessa selviytymistä ja hyvinvointia. Tarjolla on esimerkiksi terveystietoa vanhemmille ja neuvoja lapsen kehitykseen ja kasvatukseen. Yhteistyöverkosto järjestää Perheentalossa myös toimintaa lapsille.

RAY:n tukema Perheentalo-hanke on käynnistynyt tämän vuoden helmikuussa, ja se päättyy vuoden 2018 loppuun. Sen jälkeen Perheentalolle haetaan pysyvää rahoitusta.

Vetoomuksessa todetaan, että reilun vuoden etsinnän jälkeen sopivaa tilaa ei ole löytynyt, sillä vapaiden markkinoiden tilat ovat liian kalliita kolmannen sektorin yhteistyöverkostolle. Lisäksi liiketiloissa on usein tarve suurille remonteille esimerkiksi keittiön tai wc-tilojen puutteen vuoksi.