Kuopion RPS hätkähti superpanimon käsikaljoista: Periaatteessa hyvin imartelevaa, mutta...

Kuopiolaisen RPS Brewingin poppoo hätkähti, kun yhtiön tuotteiden kuluttaja otti yhteyttä ja kertoi havainnoistaan marketin oluthyllyllä.

– Itse ei oltu aiemmin sitä ehditty huomata, mutta Koffin uusissa tölkeissä on tosiaan jotain hyvin tutunnäköistä, sanoo RPS:n hallituksen puheenjohtaja Janne Seppälä.

Olutta ja kahvia valmistava RPS (Rock Paper Scissors) on tullut tutuksi käsilogostaan, joka viittaa kivi–sakset–paperi-mittelöön. Sinebrykoffin Koff-erikoisoluiden uudistuneissa tölkeissä on myös pelkistetyt käsiaiheiset kuvitukset.

–Värimaailmakin on samankaltainen kuin meidän oluissa, Seppälä tuumaa.

Tähän asti oluensa pullottanut RPS on tyrkkäämässä ensimmäiset tölkkinsä markkinoille viimeistään alkukesän aikana, mutta toki tölkkien ulkoasu on jo valmis. Seppälä työkavereineen ikuistikin sekä RPS:n että Koffin käsitölkit ja heitti ne panimon Facebook-sivuille kansan ihmeteltäväksi.

 

 

– Periaatteessa samankaltaisuus on hyvin imartelevaa, emmekä me tätä kopiointina pidä. Idea on kuitenkin niin samanlainen, että se herätti meissä sen verran tunteita, että haluttiin laittaa jotain Facebookiin, Seppälä naurahtaa.

–Emme ole siis vaatimassa Keravan tehdasta itsellemme eikä tästä mitään veristä oikeustaistelua ole tulossa. Mutta toivotaan toki, että kuluttajat eivät sekoita äkkivilkaisulla oluitamme keskenään. Muuta huolta tässä ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.