Kuopion Saaristokaupunki ei ole saamassa toivottuja kävelyreittejä: "Rahat on loppu, myydään Volvo"

Kuopion Saaristokaupungin asukkaat toivovat asukasyhdistykseltään toimia kattavan kävelyreitin saamiseksi. Reittiä visioidaan jopa Hietasaloon saakka. Asiasta keskustellaan vilkkaasti Saaristokaupungin Facebook-ryhmässä, jossa aloitteeseen on vastattu lähes 300:lla tykkäyksellä ja positiivisilla kommenteilla.

Aloitteessa esitetään, että jos ei kaupunki lähde uraa tekemään, voisiko kaupunki antaa välineistöä lainaan, ja itse työ tehtäisiin talkooavustuksella omilla kelkoilla.

Liikuntapaikkapalveluiden valvoja Mika Venäläisellä on huonoja uutisia innostuneille.

– Rahat on loppu, myydään Volvo, hän tuumaa.

– Pysyttelemme jo olemassa olevissa reiteissä. Jokainen uusi pätkä on uusi kuluerä, ja myös vastuukysymys. Jos ohjaamme kunnossapitämällemme reitille, olemme vastuussa siitä, jos jotakin sattuu.

Myöskään työvälineitä kaupunki ei Venäläisen mukaan pysty lainaamaan.

Talkooavustuksista vastaava valvoja Jani Paananen kommentoi, että avustusta voi hakea, mutta se pitäisi käyttää jo tänä vuonna. Niinpä voi olla järkevää hakea avustusta vasta ensi talvena.

Tällä hetkellä Saaristokaupunkia lähinnä oleva, jäälle tehty kävelyreitti kulkee Jynkänlahden ja Särkilahden välillä. Venäläinen ei lupaa lähivuosina kävelyreittien laajentamista, mutta näkee, että periaatteessa yksi mahdollinen paikka voisi olla Rautaniemi–Tervaranta-akselilla.

Myös Saaristokaupungin Lehtoniemen kiertävää latua kysellään kovasti, kertoo Venäläinen, ja sanoo sen olevan kiireellisyyslistalla kärkipäässä, kun latureitistöä kehitetään.