Kuopion Vesi ei tiennyt laitetestauksista: aiheutti runsaasti vedenlaatuhäiriöitä

Kuopion Vesi on saanut maanantain ja tiistaina aikana paljon yhteydenottoja erityisesti Kettulanlahden ja Päivärannan alueiden asukkailta vedenlaatuhäiriöistä.

Häiriön syyksi on selvinnyt kiinteistön tekemä sammutusvesilaitteistojen testaus, jolloin vesijohtoverkostosta otettu suuri vesimäärä on aiheuttanut verkostoon painetason muutoksia. Vedenlaatuhäiriön vaikutusalueella on paljon asukkaita, sekä useita tuotantolaitoksia, yrityksiä ja sairaaloita.

Kuopion Vesi ei ollut saanut ilmoitusta testauksista etukäteen, joten se ei pystynyt varoittamaan asukkaita mahdollisista vedenlaatuhäiriöistä. Kuopion Vesi muistuttaakin nyt, että laitteistojen testauksesta tulee ilmoittaa aina vähintään kaksi viikkoa ennen.

Kiinteistökohtaisten sammutusvesijärjestelmien testaus on kiinteistön omistajan vastuulla. Kuopion Veden vesijohtoverkostoon on liitetty noin 100 kiinteistöä, joilla on käytössään kiinteistökohtaisia sammutusvesilaitteistoja.

Kuopion Vesi suosittelee myös ilmoittamaan, mikäli kiinteistössä on muutoinkin suunnitteilla ottaa vesijohtoverkostosta suuria määriä vettä tai tehdä muita toimenpiteitä, joilla voisi olla vaikutusta Kuopion Veden vesihuoltoverkostojen toimintaan.

Kuopion Vesi on käynnistänyt viime vuoden puolella selvitystyön, jonka pohjalta tullaan uudistamaan nykyiset kiinteistökohtaisia sammutusvesilaitteistoja koskevat sopimuskäytännöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hanaveden laatuhäiriöt riesana osassa Kuopiota