Kuopion aikakapseli suljettiin: "Sisältöä ei kukaan kokonaisuudessaan tiedä"

Kuopion aikakapseli suljettiin tänään Kuopion kauppatorin alle.

Työryhmä luovutti Suomi100+100 -aikakapselin sekä sen avaimen Kuopion kaupungille virallisessa sulkemistilaisuudessa 8.12.

Suomi100+100 -aikakapseli, jonka sisältöä ei kukaan kokonaisuudessaan tiedä, avataan 100 vuoden kuluttua itsenäisen Suomen täyttäessä 200 vuotta. Aikakapseli on osa Suomi100 -juhlavuotta ja sen juhlintaa Kuopiossa.

Kapseliin on säilötty ihmisten kertomuksia arjesta ja työelämästä vuonna 2017 sekä tätä aikaa kuvaavia esineitä ja ajatuksia tulevasta. Sisällön tuottamiseen osallistui runsas joukko yrityksiä, yksityishenkilöitä sekä Kuopion alueen koululais- ja päiväkotiryhmiä.

Terveisensä tulevaisuuteen jättivät myös vuoden 1917 Itsenäisyyssenaattoreiden suvut sekä nykyiset ”senaattorit” Juha Sipilä ja Petteri Orpo, arkkipiispa Leo ja piispa Jari Jolkkonen, universumin tutkija Esko Valtaoja sekä useat tunnetut kulttuurin, taiteen, tieteen, urheilun, politiikan ja liike-elämän merkkihenkilöt.  Mukana hankkeessa on myös 100 vuotta elämää nähneitä ja kokeneita henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä.

Aikakapseli on jo Apajassa - yksi luukku jää viikoksi auki