Kuopion huumepoliisit muihin töihin

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan rikosepäilyjen kohteeksi joutuneet Kuopion huumepoliisit eivät saa toistaiseksi tehdä huumerikostutkintaa.

Niin kutsutun Aarnio-rikosvyyhdin tutkijat tekivät Kuopion poliisiasemalle kotietsinnän noin 1,5 viikkoa sitten, kuulustelivat huumepoliiseja ja takavarikoivat mittavan määrän sähköistä aineistoa poliisien työtehtävistä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan tilanne on niin epäselvä, että epäillyt on siirretty toistaiseksi muihin tehtäviin.

Savon Sanomien tietojen mukaan epäiltyjä on neljä.

Itä-Suomen poliisilaitos aikoi perjantaina tehdä hallinnolliset päätökset heidän asemastaan poliisilaitoksella, mutta poliisipäällikkö Taisto Huokon mukaan pitkäaikaisia ratkaisuja ei voi vielä tehdä, vaan kyse on vielä väliaikaisratkaisusta.

– Kuulemiset jatkuvat. Meillä ei ole käytettävissä riittävästi tietoa arvioida asiaa tarkemmin.

– Tällä hetkellä on kokonaisuuden kannalta paras, että epäillyt jatkavat poliisin työtä toistaiseksi muissa tehtävissä kuin huumerikostutkinnassa. Virastapidättämisiä ei ole tehty.

Huokon mukaan poliiseilla ei epäillä olevan mitään sotkemisvaaraakaan tutkinnan suhteen, mutta poliisilaitoksen johto ei halua epäiltyjen toistaiseksi jatkavan entisissä töissään.

Huokko sanoo tarkkaan pohtivansa, onko epäiltyjen luotettavuus poliisina heikentynyt. Hän kertoo yllättyneensä todella paljon tutkintaryhmän ilmoittamista epäilyistä.

Hallinnolliset toimet riippuvat hän mukaansa tutkinnan edistymisestä ja sen lopputuloksesta. Rikostutkinta asiassa kuitenkin vielä kestää aikansa.

Epäillyt ovat hyvin harmissaan tilanteesta.

– Pidämme rikosepäilyä perusteettomana ja olemme varmoja, että aineistosta näkee selvästi, miten olemme toimineet. Tuntuu kohtuuttomalta, kun meidät on hyllytetty omista töistämme toistaiseksi kaiken varalta eikä kukaan osaa kertoa aikataulua, miten asia etenee, yksi poliiseista kertoo.

Poliiseja ei ole kuulusteltu 1,5 viikon takaisen tilanteen jälkeen enempää, vaan tutkintaryhmä setvii aineistosta joitakin yksityiskohtia, jotka liittyvät Kuopion poliisin yhteistyöhön Jari Aarnion ja hänen Helsingin poliisin tutkintaryhmänsä kanssa aiempina vuosina.

– Tällaisen rikosepäilyn sivuvaikutukset kertaantuvat poliisilla äkkiä, kuopiolaispoliisi harmittelee tilannetta.

Poliisit kertovat, että he itse ja heidän läheisensä ovat saaneet asiasta paljon ihmetteleviä kyselyjä ja kommentteja.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huumepoliisit vapaiksi kuulustelujen jälkeen

Poliisilaitos yllättyi etsinnästä ja rikosepäilyistä

IL: Aarnio-tutkinnassa otettu kiinni kolme poliisia Kuopiossa