Kuopion ja Siilinjärven liikennehankkeelle miljoonarahoitus

Kuopion kaupunkiseudulle suunniteltu viisaan liikkumisen toteuttamishanke on saanut rahoituksen. Pohjois-Savon Ely-keskus myönsi hankkeelle Euroopan unionin aluekehitysrahaa 1,17 miljoonaa euroa, mikä on noin 70 prosenttia kokonaiskustannuksista. Kuopio ja Siilinjärvi kustantavat hankkeen loppuosan.

Investointihankkeeseen kuuluu muun muassa uuden informaatioalustan luominen joukkoliikenteelle. Tarkoituksena on koota kaikki autoilijoita, pyöräilijöitä ja julkisen liikenteen käyttäjiä koskeva informaatio samaan paikkaan, kertoo Kuopion kaupungin joukkoliikenneinsinööri Seija Pasanen. Kuopion joukkoliikenne saa samalla kokonaan uudet nettisivut ja reittioppaan. Myös linja-autopysäkkien näytöt uusitaan reaaliaikaisemmiksi.

Hankkeen toisessa vaiheessa Kuopioon luodaan kaupunkipyöräjärjestelmä. Kaupunkipyöräasemia rakennetaan alustavasti ainakin keskustaan, Savilahteen ja tulevaan matkakeskukseen. Ne tulisivat käyttöön arviolta loppuvuonna 2017 tai alkuvuonna 2018.

– Vähän on jouduttu pyörien määrää karsimaan alkuperäisestä 50–100 pyörästä. Vielä on myös auki se, ovatko pyörät tavallisia vai sähköpyöriä.

Koko hankkeen valmistelutyöt aloitetaan ensi syksynä.