Kuopion kansalaisopisto täyttää 100 vuotta: Juhlan kunniaksi lyhyitä ja edullisia kursseja

Kuopion 100-vuotiasta kansalaisopistoa juhlitaan tulevan lukuvuoden aikana monin tavoin. Tarjolla on muun muassa juhlakursseja, jotka ovat lyhyitä ja edullisia makupaloja tarjonnasta.

Voi esimerkiksi lähteä piirtämään ihmistä, kurkistamaan keramiikkaan, oppia helpon tavan tehdä animaatio iPadilla, tai osallistua Ilta hyvälle ruualle -kurssille.

Opistoa voi juhlia myös leipomalla kilpailuun nimikkoleivonnaisen.

Puistokartanon käytävillä on vitriininäyttelyitä opiston historiasta vuosien varrelta. Lisäksi tarjolla on ilmaistapahtumia ja luentoja. Varsinaista pääjuhlaa vietetään keväällä 2017.

Lukuvuonna 2016–17 tarjolla on yli 1500 uutta kurssia.

Tietotekniikassa voi esimerkiksi perehtyä blogin perustamiseen tai WhatsApp ja Instagram -palveluiden käyttöön.

Ruokakursseilla voi tutustua nyhtökauraan ja tempeen tai opetella valkeasta sokerista eroon tai vaikkapa merilevän ja matchan käyttöä.

Lapsille ja nuorille on muun muassa nukketeatterin ja animaation keinoja sekä sanaseikkailuja. Karttulassa on teatteria kouluikäisille; näyttelyä, improvisointia, teatteripelejä.

Kuvataiteissa edenneille tarjoutuu mahdollisuus opetella lisää lyhytkursseilla, joissa paikalliset kuvataiteilijat opettavat teemoja ja tekniikoita.

Senioreille on tarjolla ikäautoilijakurssi. Myös suositut muistikoulut jatkuvat ensi keväänä.

Nilsiässä voi harjoittaa keskittymiskykyä, elämähallintaa ja rauhoittumista Mindfulness- kurssilla tai kokata herkullisia riista-aterioita.

Kaavilla aloittaa uutuutena muun muassa aikuisten sirkus. Maaningalla Bailatino Baby on lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio.

Kansalaisopisto on mukana Elonkorjuutorilla Kuopion kauppatorilla 26.–27.8. Torilta voi hakea opinto-oppaan ja ilmoittautua kursseille. Tapahtumassa on Kehrätään yhdessä Prinsessa Ruususen kanssa - työpaja. Prinsessa opettaa halukkaita kehräämään värttinällä lampaan villasta lankaa.