Kuopion kansalaisopiston kursseille voi kohta ilmoittautua – näitä kursseja tarjotaan

Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston kursseille alkaa pian. Tarjolla on lähes 1500 kurssia kymmeneltä ainealueelta yli sadassa kokoontumispaikassa. Kursseja järjestetään Kuopion lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.

Kaikille kursseille voi osallistua asuinkunnasta riippumatta.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 15.5. kello 10.

Kursseille voi ilmoittautua aina kurssin alkuun saakka tai niin kauan kuin on vapaita kurssipaikkoja. Syksyn opetus alkaa pitkään jatkuvilla kursseilla aikaisintaan syyskuun alussa. Lyhyitä kursseja alkaa koko syksyn ja kevään ajan.

Koko kurssitarjonta löytyy netistä osoitteesta opistopalvelut.fi/kuopio. Samassa osoitteessa voi myös ilmoittautua kursseille.

Kursseille voi ilmoittautua myös soittamalla tai käymällä Kuopion, Nilsiän tai Juankosken asiakaspalvelupisteissä.

 

Ensi lukuvuonna voi aloittaa muun muassa ohjatusti liikkumisen ulkona ja luonnossa.

Syksyllä tutustutaan retkeilyn alkeisiin ja liikutaan luonnossa sieniretkellä. Talvella taas luistellaan ja tutustutaan lumikenkäilyyn ja keväällä yövytään retkellä sekä kerätään villiyrttejä kotikeittiössä kokattavaksi.

Luovuutta ja itseilmaisua on mahdollista kehittää useissa ryhmissä. Uutuuskurssina aloittaa muun muassa Suomeen muuttaneille opiskelijoille suunnattu monikulttuurinen teatteriryhmä, jossa opiskelukielinä ovat suomi, venäjä englanti ja "teatterin kieli".

Lapsille ja nuorille uutuuksina aloittavat lasten teatteriryhmät Nilsiässä ja Kuopiossa. Aivan pienimmille vauvoille, tenaville ja heidän vanhemmilleen on tarjolla useita sanataiteen kursseja.

Aikuisille suunnatulla Kehosta kuvaan -kurssilla pysähdytään kuuntelemaan omaa kehoa taidetyöskentelyn avulla. Juankoskella aloittaa Sketsikurssi, jossa kehitellään sketsihahmoja ja tutustutaan sketsiesityksen kirjoittamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.