Kuopion kansalaisopistossa palataan syksyllä lähiopetukseen valtakunnallisia ohjeita noudattaen

Kuopion kansalaisopisto palaa lähiopetukseen syksyllä. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 4. elokuuta netissä sekä Puistokartanon ja Nilsiän asiakaspalvelupisteissä. Lukuvuosi alkaa elo–syyskuun vaihteessa. Opetuksessa noudatetaan valtakunnallisia hygieniaohjeita ja turvavälejä, kansalaisopiston tiedotteessa kerrotaan.

Kuopion kansalaisopiston rehtori Kirsti Turunen kertoo, että opisto on sitoutunut huolehtimaan opiskelijoiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

– Me tulemme noudattamaan terveydenhuoltoviranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita. Meille on tärkeää, että ihmisillä on turvallinen olo, kun tulevat harrastamaan.

Kevään koronatilanne heijastuu myös syksyyn, ja kansalaisopistolla tarjotaan verkko-, pienryhmä-, etä- ja monimuoto-opetusta. Opetustarjonnassa on lähes 2 000 kurssia.

Kansalaisopiston syksyn opinto-opas ilmestyy vain digitaalisena.

– Iäkkäämmille opiskelijoillemme me painatimme kuitenkin Seniorioppaan, joka on jaossa mm. kirjastoissa ja opiston asiakaspalvelupisteissä.

Uutta on myös, että kansalaisopiston kurssimaksut voi maksaa verkkopankissa. Syksyllä kokeillaan myös nuorille suunnattua hyvinvointikorttia. Se merkitsee, että alle 20-vuotiaat saavat lasten ja nuorten kursseista 10 euron alennuksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.