Kuopion kaupunginhallitus äänesti jää- ja uimahallihankkeen rakennuttajasta

Kuopion kaupunginhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle, että keskustan jää- ja uimahallihankkeen palveluntuottajaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antanut rakennusliike YIT Oyj.

Kahdeksan jäsentä kannatti YIT:tä ja kolme vastusti.

Kaupunginhallitus linjasi, että sopimusaineisto kootaan ja valmistellaan virkamiestyönä tarjouspyyntöaineiston ja tarjousaineiston mukaisin ehdoin ja tuodaan valtuustolle hyväksyttäväksi ennen sopijapuolten allekirjoitusta.

Hallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hylkää keskustan uimahalli-jäähalli palvelujen järjestämishankkeen tarjoajan Salpausselän Rakentajat Oy:n tekemän tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Kyse on isosta hankkeesta. Salpausselän Rakentajien tarjouksen mukainen hankintahinta olisi ollut 51,8 miljoonaa euroa.

Kuopion kaupungin keskustan uima- ja jäähallipalvelujen järjestäminen synnytti kaupunginhallituksessa kiistan, joka vaati äänestyksen.

Keskustelun kuluessa Erkki Virtanen (vas.) teki esityksestä hylkäämispäätöksen, jota Minna Reijonen (ps.) kannatti.

Esityksestä äänestettiin niin, että Erkki Virtasen esitystä kannattivat Virtasen lisäksi Jukka Pulkkinen (sd.) ja Minna Reijonen.

Kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Pekka Kantanen (kok.), Neeta Röppänen (sd.), Leila Savolainen (kesk.), Tapio Tolppanen (kesk.), Taisto Toppinen (kok.), Hetti Rytsy (kesk.), Nelli Berg-Väänänen (kok.) ja Harri Auvinen (vihr.).

Virtanen jätti päätöksestä eriävän mielipiteensä.

Virtasesta perusteet Salpausselän Rakentajat Oy:n tarjouksen hylkäämiseksi eivät pidä. Samaa mieltä on ollut häviävän yhtiön konsultti, Sporthotel Kuopion Heikki Korhonen.

Tavoitteena on, että uusi uimahalli on käytössä vuoden 2019 lopussa.

Ideana on, että Kuopion kaupunki myy jäähallin sijoittajalle, joka peruskorjaa sen ja rakentaa uuden uimahallin. Kuopio sitoutuu pitkällä vuokrasopimuksella vuokraamaan tilat itselleen.

Uusi uimahalli rakennetaan jäähallin yhteyteen. Niiralan jäähalliin tehdään peruskorjaus. Hallien sijoittaminen vierekkäin mahdollistaa energiatehokkaat ratkaisut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.