Kuopion keskustaan tulee uusi italialainen ravintola

Ravintolatarjonta Kuopiossa laajenee entisestään, kun Vuorikadulla Kuopion keskustassa aloittaa maaliskuun lopulla uusi välimerellinen ravintola.

Entisen K-Klubin ja Resistori-klubin tiloihin remontoitavan Osteria Di Vinon menu pohjaa italialaiseen keittiöön, mutta tarjolla on lisäksi makuja myös muualta Välimeren alueelta.

– Jos kaikki lähtee liikkeelle niin kuin olemme suunnitelleet, haluaisimme laittaa jossain vaiheessa pystyyn toisen ravintolan, sanoo uuden ravintolan toimitusjohtaja Saija Pitkänen.

48 asiakaspaikan ravintolan erikoisuutena on puulla lämmitettävä kiviuuni, jossa valmistetaan antipastien, pitsojen ja merenelävien ja brunssien lisäksi à la carte -annoksia.

– Luvan saamiseksi käytiin kova vääntö, mutta se kannatti. Puu-uunissa tehty ruoka maistuu siltä, kuin olisi oikeasti Välimerellä syömässä. Haaveena on, että saisimme tulevaisuudessa ehkä avattavaan toiseen ravintolaan kaksi puu-uunia.

Pitkäsen lisäksi yrityksessä osakkaana on Kuopiossa ja Italiassa kotiaan pitävä Mauro Esposito, joka välittää ravintolalle italialaista ruokaa sekä viiniä Italiasta ja muualta Euroopasta. Taustajoukoissa on myös 18 vuotta kokkina työskennellyt Dragan Silviu Alexandru ja sommelier Stere Tiberiu-Ilie, jolla on työhistoriaa myös kokkina.

Välimerellisen ruuan tarjonta Kuopiossa kasvaa lähiaikoina reilusti, kun Basilica-nimen saanut ravintola avaa ovensa huhtikuun alussa Kirkkokadulla Kallaveden rannassa.

Kuopioon avataan uusi välimerellinen ravintola