Kuopion kuutamoluistelu peruttu perjantailta turvallisuussyistä – ei toistaiseksi vaikutusta jäämaratoniin

Kuopion perjantai-illan kuutamoluistelu on päätetty perua turvallisuussyistä. Järjestäjien mukaan suuret lämpötilavaihtelut ja lumettomuus aiheuttavat haasteita. Myös tapahtumaan suunniteltu ilotulitus on peruttu.

Kuutamoluistelun aikana oleva pimeys ja ihmispaljous aiheuttaisi ylimääräisen turvallisuusriskin jäällä. Myös lasten minimaraton on peruttu lauantailta. Aiemmin myös koululaisluistelut jouduttiin perumaan keskiviikolta ja torstailta.

Perjantaina ja lauantaina suunnitellut Ice Marathon -kisat eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä vaarassa, koska kisat käydään valoisan aikaa eikä radalle kohdistu niin suurta painetta. Luistelutapahtuma järjestetään perjantaina ja lauantaina. Kisat tullaan todennäköisesti kisaamaan 6,5 kilometrin radalla.

Mestarin työnjohtaja Kai Aho kertoi aikaisemmin, että jää on elänyt todella herkästi lämpötilan vaihtelun mukana ja railoja syntyy koko ajan.

– Luistelijat saavat olla todella varovaisia, sillä olosuhteet muuttuvat radalla tunti tunnilta. Neljän kilometrin radalle ilmestyi iso kolmion muotoinen halkeama Itkonniemen edustalle, eikä sen ylitse pääse jalkapelissä saati kunnostuskoneilla. Radalla on siis irtonainen iso jäälautta. Keksimme jotain sille kohtaa rataa tai muutamme hieman reittiä, Aho pohti aamupäivällä.

Lue myös: Pakkanen auttaa Kuopion jäämaratonin radan kunnostajia – talven iso urakka on onnistumassa

 

Finland Ice Marathon jakoi Facebook-sivuillaan torstaina kuvia jään kunnosta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lippumäen tekojäärata jälleen suljettu – Puuttuvat jäädytysmoottorit asennetaan takaisin ensi viikolla

Pakkanen auttaa Kuopion jäämaratonin radan kunnostajia – talven iso urakka on onnistumassa